Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Lielāko bezdarbu prognozē sociālajās zinātnēs, kuras vēlas studēt visvairāk

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
AD
A
Atvaino, bet man jāiebilst pret Tevis teikto par sci fi nelietderību. Man šķiet, tieši zinātniskā fantastika ir tā, kas veido elastīgu domāšanu, ar to saprotot spēju paskatīties uz lietām no tāda skata punkta, kas pirms tam šķita neiespējams - va`, velns, kā es pats to neiedomājos? Piemēram, Arthur Clark " Childhood`s End" vai HALs tā paša Klarka ap 1960. gadu sarakstītajā "2001. gada kosmiskā odisejā" (pagājušā gadā t.p. New Scientist rakstīja, ka šķiet NASA būvē sava veida HALu kosmosa staciju diagnosticēšanai). Arī citi.
gugu
g
Ar interesi lasīju diskusiju eksaktais/humanitārais. Bet viena no mūsdienu būtiskām iezīmēm ir nepārtraukta izglītība visu mūžu. Var būt dzīve piespiedīs ne vienu vien reizišķērsot šo robežu starp eksakto/humanitāro.
subjektīvi
s
Es nezinu, varbūt kāds var argumentēti oponēt, bet man šķiet LV cilvēki slikti strādā........ Ne tikai politiķi, bet vispār cilvēki ir maz aktīvi, maz paši grib sasniegt vairāk, tikai sēž un gaida :(( Domā - cik man par to būs, cik saņemšu. Jā, nauda ir ok, bet tas nav mērķis, tas ir līdzeklis. Ambīciju cilvēkiem ir maz, ja ir, tad saistās tikai ar materiālām lietām - nevis es pats uztaisīju, bet es pats nopirku. Lielākais varoņdarbs ir pirkums...
.
.
nekas cits neatliek - jādomā pašam un jāiegūst izglītība pēc savas saprašanas un ieskatiem ja cilvēkam ir ambīcijas un viņš gribēs apmierināt savu ego tad nekas cits neatliks kā iegūt vairāk kā vienu izglītību, tici man, tā būs realitāte. un individualizācijas laikmetā lietot frāzi "sabiedrības labā", cienījami, protams, bet cik saistīti ar realitāti? es protams nerunāju par cilvēkiem kuri godprātīgi strādājor nodrošinās savu ģimeni, pienāks arī šeit labāki laiki un cienīts tiks arī mazāk kvalificēts darbs, kuram augstākā izglītība nebūs nepieciešama, taču attīstību un ko principiāli jaunu šādi cilvēki nerada, tāpēc tiem, kuri vēlēsies ko vairāk, tiem nekas cits neatliks. un ja cilvēki nevēlēsies ko vairāk, tad iznākums būs tādas valstis kā mūsu.
a vot
a
kad ir krizis, tad visvērtīgākā ir neizglītotā ome laukos, kas kartoškas un cūci audzē un var saviem izglītotajiem piāristiem bezdarbniekiem, ko ko iedot, lai nav badā jāmirst - krīzes visu noregulē
ululiņš
u
Cik reižu tev jāstāsta, ka pieklājīgs filozofs dzīvo mucā...
morgenstern
m
domāju cilvēkus kuri ieguvuši vispusīgu izglītību = Tad nu nevajadzētu turēt sveci zem pūra un atklāt - kur tādi gurķi aug! Līderisma akadēmijā?
.
.
matemātika ir ļoti daudz kā pamats, taču ar matemātiku vien? švaki kādreiz visi pirmkursnieki mācījās teju vai vienu un to pašu - filozofi arī matemātiku, matemātiķi (eksaktie vispār) - filozofiju. un manuprāt tā bija pareizi. šobrīd zinu ka mediķiem RSU pirmajā kursā ir neliels ievads filizofijā. ne visiem patīk bet tomēr. taču nesaprotu kāpēc tajā pašā RSU soc. zinātņu studentiem nav matemātika. droši vien vainīga Boloņas programma kura teju piespiež visus iegūt bakalauru 3 gados.
.
.
akadēmiskā izglītība Latvijā nodrošina vispusīgumu? :) izglītība pati par sevi nenodrošina neko
morgenstern
m
citas zinātnes; tās, kuras pilnībā atbilst nosaukumam DABASzinātnes = Atklāšu noslēpumu. Mūsdienās matemātikas aparāts ir tas pamats uz kura balstās visas inženierzinātnes un arī dabaszinātnes, bioloģiju ieskaitot.
morgenstern
m
Cik zinu, tad akadēmiskā izglītība tieši nodrošina vispusīgumu. Šaurāka specializācija vairāk attiecas uz tipa 1. līmeņa augstāko izglītību. Jeb es kaut ko putroju?
dabasdraugs
d
Nu jā, ja jau visus iedala darītājos un runātājos, tad jau pavisam viegli.. :) Nu tad teiksim tā - Šlesers, Lembergs, Kargins un zaglis, kas atņem tantiņai somiņu, ir darītāji. Ļoti cienījami cilvēki. Jānis Stradiņš, Imants Ziedonis, Krišjānis Barons - runātāji. Nu labi, vēl kaut kādus papīrīšus tur pasmērējuši, bet citādi - ko tad viņi praktisku izdarījuši; kāda no viņiem jēga, ko?... :)
.
.
Un iepriekšējā posta kontekstā varu arī teikt - nav pamata nosodīt sociālo zinātņu sutdētgribētājus. Daudzi no viņiem droši vien būtu gājuši uz eksaktām un tehniskām zinātnēm un būtu bijuši arī gatavi uz grūtībām - bet situācija Latvijā ir tāda kāda tā ir - no eksaktiem un dabaszinātņu beidzejiem pieprasīti ir tikai IT, ārsti un varbūt nedaudz ķīmiķi. Protams, ir izņēmumi, bet - uz izņēmumiem jau ir grūti dzīvi plānot. Tākā - vainosim valsti un šo valdību un nevis nabaga studentus. ================== Āmen
dabasdraugs
d
Morgensternam - nejauc kopā dažādas lietas. Zināt pasaules uzbūvi ir pat ļoti derīgi, bet to vairāk tomēr māca nevis matemātika, bet citas zinātnes; tās, kuras pilnībā atbilst nosaukumam DABASzinātnes. (Un arī bez, piem., vēstures zināšanām tur neiztikt. Vēl noder arī, ja zin, ka ir dažādas teorijas par pasaules rašanos.. Utt.) Ululiņam - par Tavu morāli spriežu pēc tā, ka Tu nicīgi izteicies par mākslas un kultūras nozīmi un morāles normu nozīmi cilvēka dzīvē. Ja Tu uzskati, ka morāles normu vērtēšanai un apspriešanai nav VISPĀR nekādas nozīmes cilvēka izglītībā un attīstībā, tad nevaru par Tevi spriest visai labi. Punktam (. ) - piekrītu par starpdisciplinārajiem prātiem un par komunikācijas nozīmību.
subjektīvi
s
dabasdraugs Hehe,mākslinieks laikam :) Runa ir par DARĪTĀJIEM, kas dara, domā, cenšas utt. Un RUNĀTĀJIEM, kas nedara, bet drīzāk apšauba, spriedelē par citiem, sāk runāt par morāli... Es to sauktu par sava slikuma maskēšanu aiz skaistiem vārdiem, tik ļoti skaistiem, ka 'parastie' pat nevar atļauties aizrādīt uz pateikt, ka "karalis ir kails"!!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas