Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

LIZDA ieguvusi solījumus pedagoga algas nesamazināt

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) trešdien, tiekoties ar ar politisko apvienību Vienotība, Zaļo un zemnieku savienība pārstāvjiem un izglītības un zinātnes ministru Rolandu Broku, saņēmusi politiķu solījumu atteikties no izskanējušās domas par 20 % atalgojuma samazināšanu pedagogiem.

LIZDA pārtsāvis Edgars Grigorjevs portālam Dienu.lv skaidroja, ka arodbiedrība apdzēsusi degli laika bumbai, kas varēja izsaukt vēl nepieredzētas izglītības darbinieku protesta akcijas.

Izglītības iestāžu kolektīvu uzsāktās protesta vēstuļu akcijas rezultātā arodbiedrība ir saņēmusi arī rakstisku apliecinājumu no nacionālās apvienības VL! - TB/LNNK Saeimas frakcijas, kurā minēts: „Ja šāds samazinājuma priekšlikums nonāks līdz balsošanai Saeimā, tad nacionālās apvienības deputāti pavisam noteikti balsos pret pedagogu algu samazināšanu.”

Arodbiedrība vēl arvien saņem izglītības iestāžu protesta vēstuļu kopijas, kas no visas Latvijas tiek sūtītas Saeimas frakcijām ar prasību „nebāzt tautas kalpu rokas pedagogu kabatās”.

Vēstuļu akcijā atsaucību izrādījušas izglītības iestādes no Alūksnes, Amatas, Cesvaines, Daugavpils, Elejas, Gaismas, Grobiņas, Gulbenes, Jelgavas, Jēkabpils, Kocēniem, Liepājas, Ozolniekiem, Pelčiem, Priekuļiem, Rēzeknes, Salacgrīvas, Skrundas, Tērvetes, Valmieras, Ventspils, Vērgales un citiem Latvijas pagastiem, novadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas