Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

LIZDA ieguvusi solījumus pedagoga algas nesamazināt

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Jaunais skolotājs, 23 gadi
J
Emociju iespaidā nepiedomāju par pieturzīmēm, atvainojos.
Jaunais skolotājs, 23 gadi
J
Šogad strādāju pirmo gadu ar platu smaidu sejā, neskatoties uz atalgojumu. Bet tā kā papildus intelektam esmu arī fiziski spēcīgs, tad, ja turpinās samazināt, tad došos prom no Latvijas, jo kāda jēga bija mācīties tos 5 gadus, tērēt savu un valsts laiku, tā vietā pa 5 gadiem jau būtu nopelnījis Īrijā krāmējot kastes jaunam dzīvoklītim, tagad nemaz nesapņoju savas profesijas ietvaros par privātīpašumu. Vecāki man arī nav bagāti, tāpēc jākuļas pašam... P.s. Viena slodze ir 21 kontaktstunda NEDĒĻĀ, bet tā alga ko maksā 250 Ls - 300 Ls ir MĒNESĪ!!! Tātad, maksā par 250Ls - 300 Ls par 84 kontaktstundām. Papildus deputāti aizmirst, ka mums NEVIENS neapmaksā telefona, transporta, dzīvokļa utt... rēķinus kā tas notiek nabaga deputātiem, jo viņi no saviem tūkstošiem taču nevar atļauties nomaksāt komunālos! Tātad ja skolotājs saņem tos 300 Ls uz rokas, noņemot pusi komunālie,īre,elektrība utt. tad ar 150 Ls ir kā ir izdzīvot. Man vēl papildus notiek maģistrantūras studijas, kur aiziet liela nauda... Prasa daudz, vaino visur, bet dot negrib! Pagaidām mans optimisms nav sagraujams un ne jau naudas dēļ es esmu skolā, bet dzīvot arī gribas un kaut ko sev nopirkt ar būtu forši. Tad kad sākšu apsvērt veidot ģimeni, tad būšu spiests mainīt profesiju, jo diezvai ar tādu naudu varēšu savam bērnam drēbes un pārtiku. Nav problēmas, darbu atradīšu - rakšu grāvjus, tīrīšu ielas - vienalga. Bet kāda tad ir jēga no mācībām augstskolā, kāda jēga vispār no izglītības Latvijā, jo te jau svarīgākais ir PARTIJA un PAZĪŠANĀS! Un vēl no mums prasa celt skolēniem MOTIVĀCIJU mācīties, kā lai to izdara, ja pa TV jāskatās uz 100 klauniem, kuri tikai smejas par citiem un kuriem pašiem lielai daļai tāda švaka vidējā izglītība un kaut kāds mistisks Padomju savienības augstākās izglītības diploms. Es nesūdzos, kamēr esmu viens ir ok, izdzīvot var, tikai jāskaita uzmanīgi... Optimismu viņiem man nesagraut tiem mērkaķiem, bet par PALDIES es nevarēšu izdzīvot! :)
no laukiem.
n
Neticam vairs LIZDAI! Tie ir lielo skolu lobiji un interešu pārstāvji! Lauku skolotāji jau tika apsmieti un piekrāpti rudenī, kad LIZDA neizrādīja ne mazāko vēlmi vai ieinteresētību aicināt skolotājus protestēt pret negodīgo modeli - NAUDA SEKO SKOLĒNAM. Tā rezultātā laukos skolotājs saņem par likmi 255 Ls. Ir skolas, kur nemaksā ne par gatavošanos stundām, ne rakstu darbu labošanu, ne arī klases audzināšanu! Lielajāss skolās - kombinātos - likme par slodzi dažkārt ir 340 Ls un vairāk!!! Taču vēl nevar zināt, kur mācību kvalitāte ir augstāka?! Ja turpināsies ņirgāšanās, vismaz daļa lauku skolu skolotāju izstāsies no LIZDAS! Mums nav vajadzīgs vadonis, kas patiesībā ir melis un valdības interešu izdabātājs!...
kauns
k
Kur nu vēl tālāk samazināt? Mūsu skolas apkopēja saņem LS 215.Kurinātājs - Ls 260.Saprotams arī tās ir cienījamas profesijas, taču turpat blakus skolotāja, kurai ir maza slodze saņem Ls 150. Te parādās mūsu sabiedrības vērtību skala.Skolotāji sāk lāpīt zeķubikses un skaitīt santīmus par elektroenerģiju, atsakās no datoriem, par grāmatām nerunāsim. Par kādu kvalitāti var būt runa, ja skolotājs skrien pa vairākām skolām, nepazīst vairs vārdā skolēnus un , nepaceļot galvu, labo burtnīcas un kontroldarbus,Kļūstot par nošņurkušu radījumu, par kuru var pasmaidīt skolas apkopēja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas