Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

LNT ar slēpto kameru fiksē, kā ārsts pieņem kukuli

Kāds Jelgavas slimnīcas ārsts no pacientes vīra pieprasījis 50 latu lielu papildus samaksu par ārstēšanu. Naudas pieņemšanas faktu fiksēja LNT Tautas balss žurnālists ar slēpto kameru. Ārsts naudu prasījis pirms pacientes izrakstīšanas no ārstniecības iestādes, jo "citādi vizītes pie ārsta būšot biežākas".

Pie LNT vērsās Kārlis, kura sieva Jelgavas slimnīcā ārstēja kājas lūzumu. Kad pienācis laiks doties mājup, ārstējošais ārsts Vladimirs Kravecs pasaucis sirmo kungu maliņā un teicis, ka papildus vēl jāsamaksā 50 latu viņam. Oficiāli slimnīcas kasē par ārstēšanos bijis jāmaksā 125 latu. Slimnīcas izsniegtajā rēķinā ārsta prasītie 50 lati nekur neesot parādījušies.  

Raudāju, jo man nebija, kur naudu ņemt, viņš jau saņem tāpat algu, ka strādā slimnīcā, tas tomēr ir par daudz, LNT sacīja Kārlis.

Pēc papildus samaksas pieprasīšanas, Kārlis kopā ar LNT Tautas balss žurnālistu devies ārsta kabinetā. Dakteris skaidrojis, ka slimnīcas rēķinu var maksāt pa daļām. Savukārt, kad Kārlis jautājis par iepriekš minētajiem 50 latiem, ārsts sacījis - tagad iedosiet, citādi vizītes pie ārsta būs daudz biežākas. Naudu dakteris paņēmis, ieslidinot aploksni krūšu kabatā, bija redzams LNT sižetā.

Es nekad neprasu, ja cilvēki neko nevar, žurnālistam komentēja ārsts. Viņš teica, ka naudu prasījis par terapiju, kas būs nepieciešama pacientei. "Es jau domāju par nākamo ārstēšanu."

Slimnīcas galvenais ārsts Andris Ķipurs, pēc materiāla noskatīšanās, LNT nosodīja notikušo, jo nekāda priekšapmaksa vai citi maksājumi ārstam, nav pieļaujami kā tie, kas samaksāti kasē. Šis esot pirmais ziņojums par V.Kravecu, ka viņš prasījis papildus samaksu. "Līdz manīm tāda informācija nav nonākusi. Šis kungs ir vienīgais, esmu viņam pateicīgs." To, vai viņš strādās, vai nestrādās, analizēsim, teica slimnīcas galvenais ārsts.

Par prettiesiska labuma pieņemšanu ir paredzēta kriminālatbildība. LNT iesniegs visus materiālus Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā.

Sazvanīts tiešraidē, A.Ķipurs informēja, ka ārstam ir izteikts rājiens ar ierakstu personīgajā lietā. Šis gadījums izrunāts arī kolektīvā. Tālāk jau darbs ir tiesībsargājošām iestādēm, teica A.Ķipurs. Viņš nepieļauj, ka vēl kāds no slimnīcas ārstiem prasītu kukuļus.



Top komentāri

Latvijas valstij atkal 20
L
Es nekad neprasu, ja cilvēki neko nevar, žurnālistam komentēja ārsts. Pašreizējais Latvijas prezidentam Valdim Zatleram ir sekotāji. Arī Valdis nekad neko neprasīja. Viņš vienkārši ņēma jo tā pacientam būšot sirdsmierīgāk. (skat Valda Zatlera skaidrojumus intervijās par kukuļņemšanu). Kopš valda Zatlera kukuļņemšanas konstatējuma ir pagājuši trīs gadi. Kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas – 20 gadi. Viss turpinās. Visi to zina, bet nekas nemainās. Un tas jau nav tikai medicīnā... Tad kāpēc un kam tāda Latvija vajadzīga?????
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas