Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

LPP/LC vēlas ietekmēt SIF

Koalīcijā diskusijas augstos toņos


Lai gan Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija jau bija nobalsojusi par Valsts prezidenta Valda Zatlera otrreizējai caurlūkošanai nosūtītajiem grozījumiem Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) likumā, neatbalstot koalīcijas partnera LPP/LC vēlmi nostiprināt sabiedrības integrācijas lietu ministra Oskara Kastēna (LPP/LC) ietekmi fondā, ceturtdienas Saeimas sēdes darba kārtībā jautājums tā arī nenokļuva. Tautas partijas (TP) un Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) pārstāvji nenoliedz — jautājums atlikts, jo trešdien notikušajā koalīcijas padomes sēdē tas apspriests "augstos toņos", jo LPP/LC neesot atkāpusies no savas nostājas.

V.Zatlers grozījumus nosūtīja otrreizējai caurlūkošanai, jo nepiekrita to punktiem, kas paredz, ka SIF nonāktu integrācijas lietu ministra pārraudzībā, nevarētu pats veidot neatkarīgu budžeta līdzekļu pieprasījumu, turklāt ministrs arī varētu izraudzīties SIF direktoru.

V.Zatlera nostāju atbalstīja arī TP un ZZS, kā arī opozīcijā esošais Jaunais laiks, ar kuru balsīm pietika, lai Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas balsojums būtu pretrunā LPP/LC iecerēm nodot partijas ministra pārraudzībā fondu, kura gada budžets pārsniedz 10 miljonu latu. Trešdien koalīcijas padomē par to izcēlies pamatīgs strīds un LPP/LC Saeimas frakcijas vadītājs Andris Bērziņš pat esot brīdinājis par koalīcijas sašķobīšanos. "Mēs to neuztvērām kā draudus," stāsta TP Saeimas frakcijas priekšsēdis Māris Kučinskis. Viņš skaidro, ka TP piekritusi jautājumu atlikt, dodot atbildīgajai komisijai iespēju rast kopsaucēju, taču tā no savas nostājas neatkāpšoties un nevēlas dot integrācijas lietu sekretariātam patstāvīgas ministrijas statusu, ko, pakļaujot tam SIF, LPP/LC varētu censties panākt. "Manuprāt, tas viņiem ir principa jautājums," domā ZZS frakcijas priekšsēdis Augusts Brigmanis, kurš arī apstiprina, ka ZZS neatkāpsies no savas nostājas.

LPP/LC pārstāvji Dienai noliedz koalīcijas partneru apgalvojumus, ka viņi sacēluši "milzīgu skandālu". Koalīcijā viss bija "mierīgi un sirsnīgi", saka A.Bērziņš. Savukārt atbildīgās komisijas vadītājs Jānis Šmits (LPP/LC) apgalvo, ka mudinājums jautājumu atlikt izteikts, jo "nākuši klāt jauni priekšlikumi". Viņš gan neatklāj, kas tie par priekšlikumiem, jo tie nemaz vēl neesot iesniegti komisijā, un plašāku informāciju solīja pēc 23.maija, kas ir to iesniegšanas termiņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas