Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Lucavsalā rīt — Bērnu makšķerēšanas svētki

Reti ir tie gadījumi, kad nopietnāk pievērsties makšķerēšanai jaunu cilvēku mudina tikai neveiksmes. Parasti makšķernieks no bērna iznāk tad, ja pirmajās reizēs viņam ir gudri padomdevēji, kas prot ne tikai izstāstīt, kā zivis ķeramas, bet arī parādīt, ka tiešām notiek tā, kā stāstīts. Bērnam atšķirībā no pieauguša cilvēka ir cerība, ka izaudzis viņš copēs daudz veiksmīgāk — ja vien viņš ir redzējis, ka zivi vispār var izvilkt. Parādīšana līdzās sacensībām ir viena no nu jau tradicionālo Bērnu makšķerēšanas svētku misijām. Šosvētdien, 7.jūnijā, Lucavsalā Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta Sporta pārvaldes un makšķerēšanas piederumu firmas Salmo rīkotie svētki notiks jau astoto gadu. Garais un lēzenais Lucavsalas krasts gar Mazo Daugavu ir kā radīts šādām makšķerēšanas sacensībām — drošs, un arī tik lielas zivis, kas spētu ieraut ūdenī vieglāku makšķerētāju, te nav manītas. Toties iesācēja parastās zivis — plicīši un raudiņas — gan.

Kā jau pēdējos gados ierasts, dalībniekiem būs iespēja ne tikai pārbaudīt savu varēšanu makšķerēšanā un citās ar zivju dzīves zināšanu saistītās sacensībās, bet arī gūt vērtīgus padomus no Latvijas labākajiem sporta makšķerniekiem.

Pulksten 9.45 pie katedrāles bezmaksas autobuss gaidīs dalībniekus, lai vizinātu viņus līdz Lucavsalai (pulksten 16.45 tas pats autobuss brauks atpakaļ uz katedrāli). Māra Oltes vadītais pasākums sāksies pulksten 11.00, bet dalība sacensībām jāpiesaka līdz pulksten 10.50. Sacensībās varēs piedalīties ikviens bērns vecumā no viena līdz 14 gadiem. Tās notiks trijās vecuma grupās no 11.30 līdz 14.00. Būs arī zivju pazīšanas, zīmējumu, mezglu siešanas u.c. konkursi. Mazajiem padomus dos un ēsmu uz āķa uzspraust palīdzēs vairākkārtējie pasaules, Baltijas un Latvijas čempioni makšķerēšanā — Salmo komandas sportisti Pēteris Lideris, Rita Verza-Grabovska un Guntis Kārkliņš. Uzvarētāju apbalvošana — pulksten 15.40.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas