Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Makšķernieki saceļas pret tīklu zveju

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
HARIS
H
Vai tā ir Burtnieku ezera tradīcija,ka neuzrāda visu noķerto lomu,ka tīklus liek vairāk,nekā atļauts licencē,ka zivis pārdod no rokas,bez čakiem,?Ja tā,tad tā ir ļoti"'laba'tradīcija.Tad tikai tā turpināt un uz priekšu.Vietējie zvejnieki nemāk godīgi zvejot.Tur jau ir tā vaina.Pieraduši kā agrāk,kad vis bija kopējs un šmaukšanās,kad piekrāpa valsti,bija goda lieta.Bet cik es zinu,tad nu jau 18 gadus mēs dzīvojam citā valstī.
HARIS
H
Ja zvejnieki godīgi liktu atļautos,noteiktos trīklu garumus,ja godīgi uzrādītu noķertos lōmus,ja godīgi laistu atpakaļ zemizmēra zivis,ja godīgi pārdotu noķertās zivis un izsniegtu pirkima čekus,tad vēl varētu padomāt par tīklu zvejas atļauju.Tas,ka viņi palīdz atjaunot zivju resursus ir saudzīgi sakit,muldēšana.Viņi tikai dažreiz palīdz atvestos mazuļus no polatilēna maise ielaist ezerā.Kad viņi ķer līdaku mātes atslaukšanai tad tās var nopirkt visā rajōnā.Tapēc jau tagad līdaku mātes nav.Arī dabiskais nārsts ezerā ir izjaukts.Zandarti sen nav laisti ezerā .Tie,kurus kādreiz laida,visi aizgāja uz jūru.Tāda ir daba.Un līdaku mazuļus pērk par makšķernieku naudu,nevis par zvejnieku,jo par sīknaudu nmazuļus nepārdod.
kapteinis333
k
No tiem zvejniekiem ezeram nav nekāda labuma,tikai sliktums.Zivis izķer ar tonnām,bet valstij un ezera pārvaldei uzrāda,kādus pārdesmit kg. Nost ar tīkliem Burtniekā!
jah
j
burtnieks ir publisks ezers. Tur pat nav par ko diskutēt..pirms pāris gadiem tika nolemts tīklu zveju publiskos ūdeņos atcelt..Un viss...
valdis
v
nūģis,nē nēģis
bite
b
tīkli ir nācijas izdzīvošanas avots un copmaņi paši arī ķer mazizmēra zivtiņas pārkāpjot likumus.
AD
A
Nost ar "makšķerniekiem"! Tie izmīda upju krastus un izķer pēdējo dzīvo radījumu .
Lasis
L
SVIESTS!!! Par licenceeto ccopi Burtnieku ezeraa, pagaajushajaa gadaa, tika iekaseets virs 20 000Ls, bet par tiiklu zveju - 500Ls. Nost ar tiikliem Burtniekaa, Babiitee un Engures ezeraa!!!Varbuut shovasar vareetu izsludinaat akciju ''izvelc un izniicini'' (attieciibaa uz visiem tiikliem)!?
pēteris
p
Nu pieskaitiet manu parakstu arī. Tie tīkli ir liela nelaime. Tie jau tikai legālie, bet tad vēl pieskaita nelegālos... Es jau labu laiku braucu uz Zviedriju makšķerēt. Tur vismaz ir zivis. Pie mums jau gandrīz viss ir nokāsts ar tīkliem. Pagasts varētu vairāk nopelnīt ar makšķerēšanas licensēm... ja tur reāli būtu labas zivis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas