Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Meklēs vietu veikparka izveidei Rīgā; investori gatavi ieguldīt ap 900 000 eiro

Piecu cilvēku iniciatīvas grupa nākusi klajā ar ideju izveidot trošu veikparku Rīgā. Plānots piesaistīt gan privāta investora līdzekļus, gan notiek sarunas ar Norvik Banku par iesaistīšanos projektā, tāpat iespējama ES struktūrfondu finansējuma piesaiste, Rīgas domes Investīciju un uzņēmējdarbības veicināšanas padomes sēdē pastāstīja projekta pārstāve Ramona Tiltiņa.

 Lai ierīkotu šādu veikparku, nepieciešams apmēram četrus hektārus liels zemesgabals ar dabisku vai mākslīgu ūdenskrātuvi, virs kuras izveidos trošu ceļu. Papildus veikparkam varētu izveidot pludmales volejbola laukumus, kafejnīcas u.c. atrakcijas. Plānotais investīciju apjoms ir 842,5 tūkstoši eiro ( Ls 589 750) pirmajā fāzē, kā arī 60 tūkstoši eiro ( Ls 42 000) otrajā fāzē. Plānotie ienākumi ir 215 375 eiro gadā, bet no restorāna – ap 50 000 eiro gadā. Izdevumi kompleksa uzturēšanai varētu būt ap 110 000 eiro gadā.

Projekta idejas autori nolūkojuši vairākas iespējamās vietas, taču Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC) par reālākajām atzina divas – kanālu pie Krasta ielas, kā arī Ķīšezeru. Vispirms gan jānoskaidro, kam pieder attiecīgie zemesgabali. Ja izlemtu veikparku ierīkot pie Ķīšezera, projektu varētu skatīt tikko uzsāktā Mežaparka teritorijas detaļplānojuma ietvaros, turklāt līdz gada beigām plānots izstrādāt arī Ķīšezera apsaimniekošanas noteikumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas