Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

"Mildronāta" izgudrotājs būtiskākās inovāciju iespējas Latvijā saskata farmācijā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Elizabete
E
Un pat ja mildronātu izgudroja autoru kolektīvs, nevis viens pats Kalviņš, tam šajā gadījumā nav nozīmes. Svarīgi, ka tas radīts Latvijā un ka Latvijā ir iespējas un pieredze kaut ko radīt un ka ir cilvēki, kas to var izdarīt, radot Latvijai pievienoto vērtību. Tāpēc ir svarīga I.Kalviņa doma par to, ka nedrīkst ļaut no Latvijas aizbraukt visiem domājošajiem jauniešiem un atstāt šeit tikai tos 'kupi- prodai" speciālistus. Diemžēl valdības līdzšinējie pasākumi, neko citu neveicina. Jo arī jaunā ideja par SIA statūtkapitāla samazināšanu uz Ls 100 jau tikai veicinās tos pašus mazos tirgotājus, kas klīst pa mājām un piedāvā to, kas nevienam faktiski nav vajadzīgs. Valstij jau no tā ienākumu nebūs. Tikai drusku samazināsies rūpju nasta (teorētiski) par bezdarbniekiem, kas vairs nesaņem pabalstus.
Ieva
I
Protams, nevajag, taču farmācija ir tik plaša, ka visas olas: zāles pret dažādām slimībām, ārstnieciskā kosmētika, precelulīta/pretgrumbu līdzekļi, zobi pastas, uztura bagātinātāji nemaz neietilps. Turklāt vēl ir tradicionālie preparāti , alternatīvās medicīnas preparāti un tie, ko iegūst izmantojot ĢMO. Drīzāk problēma tā, ka mums nez kāpēc ir ieviesusies doma, ka daļa sīču, lūk, ķīmiju un fiziku pat vidusskolas līmenī apgūt nevarot. Un kas tad tādiem atliek, kā uz visādiem psihologiem un politologiem iet.
jautājums
j
Nū ....Bāzes lietu , kas nodrošina eksistences pamatvajadzības, nav nemaz tik daudz. . Kas ir svarīgākās lietas cilvēkam '? Viņā un tuvinieku dzīvība un veselība. Mājoklis, fiziskā drošiba, pārtika un zāles.... Paskat kādus pretgripas medikamentu daudzumus tauta pat krīzes laikā ir izlietojusi, ar un bez vajadzības. Farmācija ir ļoti perspektīvs bizness. Jo cilvēce paliek aizvien slimāka un medikamentu vajag aizvien vairāk. Un kādā vienā grozā visas olas ? Mēs varam attīstīt tikai tās inovācijas, kas mums ir ! Farmācijai ir piedāvājums- var attīstīt. Citām nozarēm būs inovācijas -būs jāmeklē visas iespējas, lai tās attīstītu Slīcēju glābšana pašu slīcēju rokās ! Arī sena gudrība, lai gan ne ķīniešu....
jā jā
j
Tu droši vien jauc ar remantadīnu, jo to izgudroja pensionārs un laikam no Olaines.
who cares
w
Protams, ir stulbi neizmantot labas iestrādes, bet sena ķīniešu gudrība vēsta, ka vienā grozā nevajag glabāt visas olas. Pasākums ir spēkā joprojām.
who cares
w
"Jo pasaulei vienmēr vajadzēs pārtiku un medikamentus." === pasaulei "vienmēr" vajadzēs daudzas lietas.
who cares
w
Skaņas atskaņošanas sistēmas izgudrotājs varētu domāt nedaudz savādāk :) Deķīša vilcēji.
jautājums
j
Farmācija ir Latvijas iespēja. Jo pasaulei vienmēr vajadzēs pārtiku un medikamentus. Bet vai tad mūsu valdība ar galvu domā ? Ražošana ar augstu pievienoto vērtību. Un, ja privātajiem nepietiek kapitāla ražošanai, tad ,lai valsts dibina uzņēmumus un ražo. Gan eksports, gan stabili ienākumi budžetā, gan darba vietas. Un ražošanā var nodarbināt gan sievietes, gan pensionārus. Jo jaunie jau tūlīt visi būs no valsts izbraukuši....Vecākajai paaudzei būs atkal jāpieņem kauja par savu valsti . Lai jaunajiem būtu kur atgriesties....
Человек
Ч
А точно он изобрел милдронат? Там же вроде был спор, пенсионер-латыш говорил, что это он изобрел. В Олайне.
cidonija
c
Veiksmi zinatniekam I. Kalvinam! Cienu ka zinatnieku un ka cilveku.
maru
m
Protams, ka tadus nelaiz tuvuma savam stellem - visu samaitas.Ka shlosers var labi justies blakus Kalvinam? Krenki un diskomforts, skat nav taalu lidz aizcietejumiem.
dūdis
d
Šādi cilvēki kā I.Kalviņš, ar šādu domāšanas veidu apveltīti, politikā neiet, bet derētu vairāk tieši šādu cilvēku politikā... Bet nelaime jau ir tā, ka tie ilggadējie mošķi šādus cilvēkus ne novērtē, ne vispār pieļauj gudru cilvēku piekļūšanu politiskajām aprindām.
Elizabete
E
Laba intervija ar I.Kalviņu ir 21.11. laikrakstā Svētdienas rīts. Iesaku izlasīt I.Kalviņa trāpīgos un sulīgos mūsu "politiķu" darbošanās raksturojumus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas