Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Miruši šoziem pirmie gripas slimnieki

No gripas un tās izraisītām komplikācijām šajā sezonā miruši 45 un 49 gadus veci vīrieši, portālu Diena.lv informēja Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) pārstāve Inese Skrastiņa.Abiem pacientiem, kuriem konstatēja A tipa gripas vīrusu, bija blakus saslimšanas. Kopumā Latvijā līdz 19. janvārim laboratoriski apstiprināti 329 gripas gadījumi, bet pēc LIC epidemiologu sniegtās informācijas slimo aptuveni 900 cilvēku, norādīja I.

Skrastiņa.Visvairāk gripas saslimšanas gadījumi reģistrēti Jelgavā, Daugavpilī, Rīgā un Valmierā. LIC pārstāve skaidroja, ka šogad gripas vīruss raksturīgs ar to, ka daudziem tā norit vieglā formā, bet daļai saslimšana ir smaga un ar komplikācijām. Pacienti, kuriem nākas ārstēties slimnīcās, nav vakcinējušies pret gripu.Latvijas Infektoloģijas centra direktore, profesore Baiba Rozentāle uzsvēra: „Ja cilvēkam ir parādījušās slimības pazīmes – kaulu laušana, sauss klepus, paaugstināta temperatūra, viņam ir jāsazinās ar savu ģimenes ārstu, iespējams, tas palīdzēs iztikt bez smagām saslimšanas formām un nonākšanas slimnīcā.” B.Rozentāle norādīja, ka  nekādā gadījumā nedrīkst iet uz darbu, vai bērniem uz skolu vai bērnudārzu – labāk dažas dienas palikt mājās, nekā pakļaut saslimšanas riskam arī citus cilvēkus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas