Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Munkevics aizturēts aizdomās par kukuļošanu; par apcietināšanu tiesa varētu lemt rīt

Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics (Jūrmala – mūsu mājas) un viņa partijas biedrs "Jūrmalas ātrās palīdzības" valdes loceklis Normunds Pīrants aizturēti uz aizdomu pamata par 5000 latu kukuļa piedāvāšanu un nodošanu, lai kukuļdevēja interesēs nodrošinātu sēdē labvēlīgu rezultātu mēra uzticības balsojumā.

To portālam Diena.lv apstiprināja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) preses sekretārs Andris Vitenburgs. Viņš norāda, ka kukulis nav nodots ar starpnieka palīdzību, taču abas personas tiek turētas aizdomās par kukuļdošanu grupā.

KNAB Rīgas Centra rajona tiesā trešdien pieteicis divus ierosinājumus par drošības līdzekļu piemērošanu, Dienai apstiprināja tiesas pārstāvis Kaspars Sadauskis. Tas vedina domāt, ka aizdomās par kukuļošanu aizturētajam R.Munkevicam un viņa partijas biedram varētu lūgt piemērot apcietinājumu, jo par apcietināšanu jālemj tiesai, savukārt ar brīvības atņemšanu nesaistītus drošības līdzekļus var piemērot pats procesa virzītājs.

Trešdien rezervēti tiesas sēžu laiki uz ceturtdienas plkst.11 un plkst.15. Tiesas sēdes notiks, ja KNAB abus aizdomās turamos atvedīs, izriet no K.Sadauska teiktā.

KNAB pārstāvis A.Vitenburgs Dienai apstiprināja, ka KNAB tiešām ir rezervējis šos tiesas laikus. Tas ir saistīts ar to, ka izmeklētājam ir jāiekļaujas 48 stundu termiņā, cik ilgi personas vispār var tikt aizturētas. Tas nenozīmē, ka apcietinājums tiešām tiks lūgts, jo izmeklētājs var lemt līdz pēdējam brīdim un piemērot arī ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli.

KNAB iegūtie pierādījumi liecina, ka kukulis 5000 latu apmērā ticis piedāvāts kādai personai, lai kukuļdevēja interesēs nodrošinātu Jūrmalas domes 20.maija sēdē labvēlīgu rezultātu balsojumā par domes priekšsēdētāja atbrīvošanu no amata. Pēc kukuļa nodošanas 18.maijā abas Jūrmalas domes amatpersonas tika aizturētas aizdomās par kukuļa piedāvāšanu un nodošanu, ko izdarījušas divas valsts amatpersonas personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.

To, ka mēra kabinetā kratīšanas laikā, kas notika otrdienas vakarā, iespējams, izņemta skaidra nauda, portālam minēja viens no bijušajiem Jūrmalas mēriem Ģirts Trencis. Pēc viņa vārdiem, nebūtu brīnums, ja kratīšanas laikā būtu izņemta arī skaidra nauda, jo tuvojās ceturtdienas domes sēde, un tā varētu būt dažu dumpīgu deputātu «pārliecināšanas metode».

Rīgas Centra rajona tiesa trešdien uzlikusi arestu par kukuļdošanu aizturētā R.Munkevica mantai, ziņo BNS. Arests, visticamāk, uzlikts arī Jūrmalas pašvaldības amatpersonas N.Pīranta mantai.

K.Sadauskis, gan neprecizējot konkrētus vārdus un lietu, teica, ka tiesā trešdien no KNAB saņemti seši pieteikumi par kratīšanas izdarīšanas apstiprināšanu. Kratīšanas akceptēja prokurors, un izmeklēšanas tiesnesis apstiprinājis visas sešas biroja veiktās kratīšanas, kas izdarītas Jūrmalā.

KNAB iesniedzis arī lūgumus par aresta uzlikšanu mantai, un tiesa šos lūgumus akceptēja.

(pievienota 5.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

SKATIES VIDEO

 

Ko par Munkevica aizturēšanu saka Jūrmalas domes deputāts Romualds Ražuks

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas