Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Mūrniece lūdz izvērtēt ziedojumus Liepnieka dibinātajai "Sabiedrībai par vārda brīvību"

Saeimas pretkorupcijas komisijas vadītāja Linda Mūrniece ("Jaunais laiks") lūgusi izvērtēt viņas rīcībā esošo informāciju, ka premjera biroja vadītāja Jurģa Liepnieka (Tautas partija, TP) dibinātā biedrība "Sabiedrība par vārda brīvību" saņēmusi prāvus ziedojumus no TP biedra Andra Šķēles, "Latvijas kuģniecības" un Liepnieka.

Par to Mūrniece otrdien informēja komisijas deputātus.

Viņa sacīja, ka viņas rīcībā ir informācija, ka Šķēle organizācijai, ar kuras gādību reklamēti TP ministri, ziedojis 300 tūkstošus latu, "Latvijas kuģniecība" - 90 tūkstošus, bet 40 tūkstošus ziedojis Liepnieks.

Iesniegumā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) Mūrniece uzsvērusi - biedrības ziedotāju sastāvs norāda uz to, ka nevalstiskā organizācija, kas radīta, lai it kā aizstāvētu vārda brīvību, patiesībā ir izkārtne un dibināta, lai TP varētu apiet vēlēšanu kampaņas tēriņu griestus.

"Ciešā saikne starp Ministru prezidenta biroju, biedrību, ziedotājiem un reklamētajiem ministriem norāda uz vienas partijas iespējamu mērķtiecīgu darbību, apejot likumus, kas regulē priekšvēlēšanu aģitāciju," norādījusi deputāte.

Mūrniece vērsusies arī pie Valsts kontroles, lūdzot veikt revīziju, kurā pārbaudītu, vai "Latvijas kuģniecība" tiešām ziedojusi biedrībai, un ņemt vērā apstākli, ka uzņēmuma pamatkapitālā pastarpināti ir valsts kapitāla daļas.

Viņa lūgusi Valsts kontroli noskaidrot, vai šī informācija atbilst patiesībai un vai tādā gadījumā valsts īpašums netiek izmantots nelikumīgi.

Liepnieks aģentūrai BNS sacīja, ka nekomentēs nekādu informāciju par biedrības ziedotājiem, jo spekulācijas par šo jautājumu novērš uzmanību no biedrības pamatmērķiem.

Liepnieks arī pauda neizpratni par Mūrnieces komisijas sēdē sniegto informāciju, norādot, ka "likumīgā ceļā nevar iegūt informāciju par to, kas ir biedrības ziedotāji".

Jau vēstīts, ka KNAB iepriekš solīja pārbaudīt, vai TP reklāmas klipu izdevumus iekļaus priekšvēlēšanu izdevumu uzskaitē, kā arī to, vai reklāmas klipi netiek finansēti no Rīgas Austrumu slimnīcas sabiedriskajām attiecībām paredzētā budžeta. Šādas aizdomas izteica JL, norādot, ka kampaņas organizētāji ir Liepnieks un viņa biznesa partneris Kaspars Rolšteins, kurš esot saņēmis būtisku finansējumu no Veselības ministrijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas