Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Mūrniece lūdz KNAB izvērtēt Jaundžeikara rīcību

Saeimas pretkorupcijas komisijas vadītāja Linda Mūrniece ("Jaunais laiks") lūgusi Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) izvērtēt iekšlietu ministra Dzintara Jaundžeikara (LPP) rīcību, parakstot rīkojumu par sava brālēna Valtera Jaundžeikara iekļaušanu konkursa komisijā automašīnu iegādei Iekšlietu ministrijas (IeM) dienestu vajadzībām.

Par šo situāciju viņa informējusi arī premjeru Aigaru Kalvīti (Tautas partija), aģentūrai BNS pavēstīja Mūrniece. Viņa uzskata, ka konkursā nepamatoti sadārdzināts piedāvājums.

Mūrniece paskaidroja, ka saskaņā ar Jaundžeikara 20.jūnija rīkojumu par iepirkumu procedūru transporta nomas organizēšanai un iepirkumu komisijas izveidei Valters Jaundžeikars apstiprināts par komisijas locekli.

Viņš esot arī komisijas loceklis "slepenā darba grupā" par autotransporta nomas līguma slēgšanu. Darba grupas vadībā jau beidzies konkurss, un, pēc Mūrnieces rīcībā esošās informācijas, apejot valdību, jau ir noslēgti līgumi ar konkursa uzvarētajiem.

Viņa norādīja, ka šajā situācijā parādījies, ka īsi pirms vēlēšanām tiek noslēgti valstij neizdevīgi līgumi ar it kā konkursa uzvarētājiem, lai pēc vēlēšanām valdībai vairs nebūtu citu variantu kā vien apstiprināt šos līgumus.

"Konkurss ir beidzies, un arī līgumi jau ir saslēgti," uzsvēra Mūrniece, norādot, ka valdība par šo jautājumu vēl neesot lēmusi, lai arī tai tas būtu jādara.

Viņa arī norādīja, ka, pēc viņas rīcībā esošās informācijas, līgumi nav izdevīgi, jo ir liels sadārdzinājums auto nomai. Viņa atteicās komentēt, no kurienes viņai ir šāda informācija, uzsverot, ka tā neesot iegūta no policijas.

Jaundžeikars aģentūrai apstiprināja, ka Valters Jaundžeikars, kurš ir Iekšlietu īpašumu valsts aģentūras Bruņojuma, ekipējuma un transporta nodaļas vadītājs, patiešām ir viņa radinieks. "Viņa mamma ir pusmāsa manam tēvam," sacīja ministrs.

Ministrs arī atzina, ka viņa radinieks piedalījies iepirkumu konkursu komisijās, taču viņa loma tajās nav bijusi tik nozīmīga, kā to pasniedz Mūrniece. "Klaji meli, ka viņš var kaut ko ietekmēt!" teica Jaundžeikars. Viņš uzsvēra, ka konkursu komisijas vadītājs bijis Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Aivars Straume, savukārt specifikācijas konkursam iesniedzis Valsts policijas priekšnieks Jānis Zaščirinskis.

Mūrnieces izteikumus Jaundžeikars uzskata par absurdiem, jo atbilstoši tiem sanāktu, ka līdz ar viņa stāšanos ministra amatā darbs Iekšlietu ministrijā būtu jāatstāj visiem cilvēkiem ar uzvārdu Jaundžeikars, skaidroja ministrs.

"Tas jau paliek smieklīgi - Mūrniece neko citu nespēj izdomāt," pauda Jaundžeikars.

Iekšlietu ministra preses sekretārs Krists Leiškalns teica, ka informācija par automašīnu iepirkumu konkursu turpmākajiem pieciem gadiem esot konfidenciāla. Viņš gan pieminēja, ka medijos izskanējusī līguma summa esot absurda.

Tuvākajā laikā jautājumu par automašīnu iegādi skatīšot valdība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas