Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Mūrniece: Nauda medicīnai ir pietiekami

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL), kura šobrīd veic arī veselības ministres pienākumus, uzskata, ka valsts atvēlētā nauda medicīnas nozarei ir pietiekami, vien tā racionāli jāapsaimnieko. Intervijā _Latvijas Avīzei _viņa klāsta, ka piemērotākais veselības ministrs nebūtu ārsts, jo nespētu veikt reformas.

"Naudas medicīnai būtu pietiekami, ja to labi, prātīgi un racionāli apsaimniekotu. Nesenā sarunā ar bij. ministri Rozentāli teicu, ka man būtu grūti līdz rudenim vadīt arī tik sarežģītu sistēmu kā Veselības ministrija, uz ko viņa atteica – kas gan tur sarežģīts, jāprasa tik papildu līdzekļi no valdības, un tad viss notikšot! Tas iezīmē zināmu ievirzi ministrijas un arī slimnīcu vadītāju domāšanā," secina L. Mūrniece. Viņa dotu priekšroku citai, metodei, proti, vispirms mēģinot saprast, kur nauda paliek, "kur ir caurumi, pa kuriem tā aizplūst". Šobrīd valstī ir smalkas aparatūras, dārgas medicīnas celtnes pa visu Latviju, bet tikām vairs nav ārstu, jo viņu algām pēc lielajiem izdevumiem nekad neizdevās atlicināt pietiekamas summas. Tāpat esot jāizvērtē slimnīcu padomju nepieciešamība.

Viņa atzīst, ka varētu būt taisnība, ka ārsts nav piemērotākā persona, lai vadītu Veselības ministriju, lai veiktu reformas. "Ārstu vidē ir stipri izteikts koleģiālisms, daudzi kopā mācījušies," iemeslus skaidro L. Mūrniece. Viņa pati gan vēlas, lai jauns veselības ministrs tiktu atrasts pēc iespējas ātrāk, lai varētu atsākt uz pilnu slodzi vadīt ministriju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas