Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

NA varētu atbalstīt Pabriku kā premjeru, tādējādi nodrošinot viņa apstiprināšanu amatā

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK varētu strādāt pašreizējā aizsardzības ministra Arta Pabrika (Vienotība) vadītajā valdībā, ja Valsts prezidents Andris Bērziņš nominētu viņu šim amatam, aģentūrai LETA sacīja nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Vienlaikus Dzintars uzsvēra, ka Vienotībai būtu jārod kompromiss ar prezidentu un arī potenciālās koalīcijas partneriem par šo jautājumu. Nacionālā apvienība arī vēlētos zināt argumentus, kāpēc prezidents pēc pirmās konsultāciju kārtas nav izvirzījis Pabriku šim amatam.

Tomēr noskaņojums frakcijā un partijā kopumā ir tāds, ka nacionālā apvienība pieļauj iespēju strādāt Pabrika vadītaja valdībā, ja prezidents viņu nominēs šim amatam, norādīja Dzintars.

Kā ziņots, šodien Vienotības frakcija un valde kopīgā sēdē vienojušās atkārtoti par premjera amata kandidātu izvirzīt pašreizējo aizsardzības ministru Pabriku un cer uz dialogu ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu.

Pēc konsultācijām ar prezidentu būs skaidrs, vai ir reāli argumenti, lai meklētu citu kandidātu šim amatam. Āboltiņa vairākkārt uzsvēra, ka Vienotība cer uz konstruktīvu dialoga turpinājumu otrdien, kad notiks konsultācijas ar prezidentu, lai turpmāk varētu vairāk runāt par darāmajiem darbiem, koalīciju kopumā un par atbildības sfērām.

Vienotība turpinās mēģināt vienoties ar topošās koalīcijas partneriem par atbalstu Pabrikam, tomēr netiek izslēgta iespēja atrast arī kādu citu kandidatūru.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas