Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Nākamnedēļ ķersies klāt valdības reorganizācijai

Jau nākamajā valdības sēdē varētu izskatīt premjera Ivara Godmaņa (LPP/LC) kopīgi ar Valsts kanceleju sagatavoto Ministru kabineta reorganizācijas plānu, kas līdzšinējo 15 ministriju vietā paredz desmit ministrijas.No premjera I. Godmaņa preses konferencē teiktā izrietēja, ka viņš vēlas, lai lēmumu par ministriju skaita samazināšanu pieņemtu šī valdība, apstiprinot attiecīgas izmaiņas Ministru kabineta iekārtas likumā un virzot tās uz Saeimu.

Premjers šādu lēmuma pieņemšanas ceļu vēlas tāpēc, lai nebūtu tā, ka diskusija par ministriju samazināšanu ievelkas mūžīgi un arī koalīcijas paplašināšanas gadījumā nebūtu iespējams atkāpties no pieņemtā.Premjers pieļāva, ka nākamotrdien valdības sēdē esošais kabinets varētu panākt politisku vienošanos, taču neizslēdza, ka tas varētu prasīt ilgāku laiku, piemēram, nedēļu. Savu piedāvāto reorganizācijas plānu I. Godmanis nosauca par “cieto variantu” un uzsvēra, ka politiskās cīņu gadījumā ministriju skaitu varētu palielināt maksimāli par divām – līdz 12.

Kā diskutējamu savā piedāvājumā viņš redz jautājumu par Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju, kuru varētu pievienot gan Finanšu gan Ekonomikas ministrijai. Tāpat diskusiju objekts ir apvienotās Veselības, sociālo lietu un bērnu lietu ministrijas izveidošana, taču viņš pats uzskata, ka pašreizējais desmit ministriju piedāvājums ir pamatots. Viņš norādīja, ka Izglītības un zinātnes un Kultūras ministriju apvienošana, viņaprāt, ir īstenojams risinājums. “Nedomāju, ka tā ir īpaša traģēdija,” norādīja I. Godmanis.

Jau vēstīts, ka I. Godmaņa iecerēto izmaiņu rezultātā bez desmit ministriem un premjeriem pavadītu arī apjomīga tiešās valsts pārvaldes iestāžu skaita samazinājums — no vairāk nekā 230 uz aptuveni 110 iestādēm. Premjera piedāvātais reorganizācijas plāns dotu gandrīz 28 miljonu latu ietaupījumu — valsts pārvaldē tiktu likvidēti vairāk nekā četri tūkstoši štata vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA


Godmanis pasteidzas publiskot plānu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas