Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Nākamnedēļ varēs pieteikties KNAB priekšnieka amatam, amatā plāno apstiprināt decembrī

Nākamnedēļ faktiski sāksies pretendentu pieteikšanās Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja amatam, jo pirmdien valdība apstiprinājusi biroja priekšnieka izraudzīšanās kārtību un nākamotrdien lems par pieteikšanās termiņu, šorīt Latvijas Radio sacīja premjerministrs Ivars Godmanis (LPP/LC). Valdības mērķis ir līdz Saeimas ziemas brīvdienām aptiprināt jauno biroja vadītāju. I.Godmanim pašam jau ir padomā cilvēki, kurus viņš gribētu uzrunāt pieteikties šim amatam, un viņš tos uzrunās nākamnedēļ.

KNAB priekšnieka  atlasē Valsts kanceleja juridiski izskatīs pretendentu atbilstību KNAB likumam, papildus lūgs pretendentiem rakstiski apliecināt pieredzi izmeklēšanas darbā, vadīšanas pieredzi, labo reputāciju. “Par labo reputāciju runājot, tikai viena precīza lieta – atsauksmes no iepriekšējām darba vietām. Nekāda cita runāšana,” sacīja I.Godmanis.

Tālāk likumam atbilstošo kandidatūru sarakstu premjers iesniegs ģenerālprokuroram, SAB un Augstākās tiesas priekšsēdētājam, kuriem 10 dienu laikā jāsniedz savs viedoklis. Pēc tam visi pretendenti tiks vērtēti klātienē Ministru kabinetā, kurš tālāk izvēlētos kandidātus virza uz Nacionālo drošības padomi. Vienu galīgo pretendentu izvēlēsies jau pēc NDP sēdes valdība, sūtot tālāk lemšanai Saeimā.

Atbildot uz jautājumu par KNAB priekšnieka vietnieces Jutas Strīķes izredzēm, premjers augstu novērtēja viņas profesionalitāti, taču sacīja, KNAB vajag pastiprināt ar papildinājumu šajā iestādē. I.Godmanis atgādināja arī, ka nav vēl beigušies sāktie kriminālprocesi par pārkāpumiem birojā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas