Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Nebalsošu par juridisku brāķi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Kr.
K
Interesanti,kāpēc Leiškalns un pārējie ,kas sēž Saimā nevarēja izstrādāt un iesniegt to līdzsvaroto projektu.Nekas ,,jūtam ka pakaļa jau svilst,nobijušies jau esiet.
kriskis
k
cienn.ABC Man jau nu aŗi tas Leiškalns tā... Bet, nu nevaru piekrist par tiem simtiem tūkstošiem, kuri par viņu nebalso. Kaut kā taču viņš tajā Saeimas lielākajā frakcijā tika. Laikam tak pēc vēlešanu rezultātiem
Mickie
M
Nebalsoshu par politiskiem braaķiem! Karliem, Aigariem, Anariem uc.
Kārlis 7
K
Šie grozījumi ir pilnīgi lieki. Tauta jau arī tagad Saeimu atlaiž Satversmes 10.panta kārtībā. Tagad-pēc četriem, bet līdz 1997.gadam tauta Saeimu ievēlēja tikai uz trim gadiem. Ja izejam no šodienas, tad jau pēc 2,5 gadiem gan ši sliktā Saeima, gan Valdība izgaisīs kā rīta migla. Nāks jauna valsts vara vecās vietā! Kuri būs šie cilvēki, kurus tauta deleģēs Saeimā, to noteiks vēlēšanas Satversmes 6. un 10.panta kārtībā. Ko tad dos šīs ārkārtas vēlēšanas? Ņemot vērā šo vēlēšanu procedūru (papildus-divas parakstu vākšanas un referendumu), tad jauna Saeima tiks ievēlēta (ja referendums neizgāzīsies) ne vis pēc 4, bet pēc 3,5 gadiem. Pie tam-uz nepilnu termiņu (13.pants). Izmodelējot grozījuma sekas-neredzu jēgas. Ja tiešām, no sirds, gribam kvalitatīvāku valsts varu, tad krietni jākoriģē vēlēšanu likums un jāpalielina Valsts Prezidenta pilnvaras atlaist Saeimu ārkārtas situācijās (48.pants).
ululiņš
u
Kviec kā aizkauts kuilis...
@
@
O jā, šitais kungs, gardi padzēries un paēdies, ne vienu vien aizrunās. Tagad gan tikai mēģina, vairs jau netic, kad ūdens mutē VISIEM smeļas.
epikuriete
e
Pilnībā piekrītu Kārlim Leiškalnam.
antons
a
Bet ja Juus nolaizhat,izlaupat un prihvatizeejat valsti, kaa rezultaataa ir lielaa inflaacija un nabadziiba, tad varbuut Jums dziedaat slavas dziesmas?
janis dimza
j
Leiškalna kungs, Jūs pats aprakstāt, cik daudz vēl Jums ir iespēju manevrēt, ja gadījumā tiek pieņemti pašlaik piedāvātie grozījumi. Šie būtu kā tautas gribas ielikts pamats, bet mazliet taču jāļauj vaļa arī tautas ievēlētajiem kalpiem. Kūkas garnēšana būtu Jūsu ziņā!! :) Vai nākamās vēlēšanas būtu pēc 1 vai 2 mēnešiem. Vai šādi referendumi būtu iespējami 1 vai 2 reizes gadā. utt. Starp citu, Satversmes tēvi bija ierakstījuši, ka vēlēšanām jānotiek reizi 3 gados. Varbūt, ka viņi arī bija DOMĀJUŠI, lai nebūtu ne par daudz un ne par maz??? Bet to Jūs izgrozījāt, lai varētu pasēdēt tais krēslos par gadu ilgāk. Vai nav bijusi doma grozīt Satversmi, ka Saeimu ievēl reizi 5 gados? Būtu vēl krutāk. Varētu pieņemt vēl tālākejošākus ilgtermiņa lēmumus. Un vēlētāji nemaisītos pa kājām ar īstermiņa prasībām :) :)
Rasmuss
R
Cik gan Tautas partija ir zemu kritusi, ka tai vairs nav neviena jurista, kas vareetu kaut ko sakariigu uzrakstiit par Satversmes groziijumiem! Tagad jaacer uz baarmeni Leishkalnu, bet tas jau savaa stilaa - jauc alu ar samazgaam un sauc proziit!
aukle
a
nu un nebalso. Būs Bez Tevis kas nobalso. Neticu nevienam vārdam. Ja būtu ierakstīts tā kā citēji - tad gan jau izdomātu kur citur piesieties
dažas atbildes
d
Šī Saeimas t.s. spēja pieņemt ilgtermiņā valstij nepieciešamus likumus šobrīd ir tuva nullei ! Tauta gadiem lūdzas - pieņemiet antimafijas likumu, pieņemiet nulles deklarāciju, likvidējiet nodokļu neesamību kapitālam, atceliet citas nodokļu veikli un negodīgi iegūtiem īpašumiem, atsakieties no oligarhu diktāta, mainiet nodokļu sistēmu tā, lai tā stimulētu izaugsmi - samaziniet un atceliet tos darbaspēkam, palieliniet patēriņam, kapitālam, veiciniet Latvijas ražošanas attīstību, nevis spiediet to pārtraukt un pieņemt vienreizējas kompensācijas, sakārtojiet beidzot veselības, izglītības sistēmas - ar pievilcīgu apmaksu, materiālo bāzi un investīcijām. Tā varētu turpināt ilgi. Piemēram, kādēļ caurumi likumdošanā NETIEK aizlāpīti nekavējoties pēc to atklāšanas, bet turpina mierīgi eksistēt gadiem un ļauj baroties jauniem miljonāru pulkiem? Kur tas viss ir??? Kādēļ tas nav jau sen pieņemts?? Kas par to atbild, ja ne Saeima un valdība? Kam jūs kalpojat ? Tautai? Kāpēc jūsu darbi liecina par pretējo? Kauna nav?
dažas atbildes
d
1. "LBAS nav sekojusi Satversmes garam un 78.pantā definētajam principam, ka grozījumu projekti Satversmē iesniedzami pilnīgi izstrādāti..." ------------ --- Savā acī baļķi neredz. Kā ir ar pašu komisijām, komitejām, valdību utt? Vai pašu sagatavotie priekšlikumi VIENMĒR (vai vismaz PĀRSVARĀ) IR pilnīgi izstrādāti? IR? Jeb vairumā gadījumu tādi ķap ļap ierosinājumi, kuri 100-ām reižu jāpārskata, jāgroza, jāuzlabo, jāpilnveido?? Ko? Kātad ir ar pašu darba kvalitāti? Objektivitātes pietrūkst. =========== 2. "Saeima...nespētu pieņemt likumus, pieņemtu likumus, kuru populisms apdraudētu valsts attīstību un drošību,.. " --------------- Šī situācija jau sen ir iestājusies, paši neredzat? saeima nespēj pieņemt valsts attīstību veicinošus likumus jau gadiem ilgi! Tā vietā tiek pieņemti valsti degradējoši, apdraudoši un attīstību kavējoši, toties kādam izcili izdevīgi likumi. =========== 3. "konstitūcijas neraksta datoram, bet domājošiem cilvēkiem, kuri spēj pieņemt pareizus un atbildīgus lēmumus. " ------------------- Latvija s Saeima NESPĒJ domāt valstiski un NESPĒJ pieņemt pareizus (no valsts labuma viedokļa!!!) lēmumus. ============ 4. "ir risks, ka Saeima kļūtu mazspējīga vai pat rīcībnespējīga — tās spēja pieņemt īstermiņa nepopulārus, bet ilgtermiņā valstij nepieciešamus likumus samazinātos " --------------------- &sca ron;ī Saeimas t.s. spēja pieņemt ilgtermiņā valstij nepieciešamus likumus šobrīd ir tuva nullei ! Tauta gadiem lūdzas - pieņemiet antimafijas likumu, pieņemiet nulles deklarāciju, likvidējiet nodokļu neesamību kapitālam, atceliet citas nodokļu veikli un negodīgi iegūtiem īpašumiem, atsakieties no oligarhu diktāta, mainiet nodokļu sistēmu tā, lai tā stimulētu izaugsmi - samaziniet un atceliet tos darbasp
vecais-2
v
Leiškalns nebalsos arī par grozījumiem pensiju likumā, jo tas varot nākotnē apdraudēt viņu pašu. Leiškalns ir spilgts bārmeņa - ciniķa piemērs, un demagogs
3232
3
a interesanti vai Leiškalnam šito rakstot pašam nelabi nemetās no tā ko viņš rakstīja? arī viņš ir viens no tiem kuru es (kā vēlētājs) labrāt redzētu pievēršamies, piemēram, cienījamajai sētnieka profesija... ;)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas