Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Negaiss, kas tuvojas Latvijai, Baltkrievijā jau atnesis vētru

Pāri Baltkrievijai virzienā no dienvidaustrumiem uz ziemeļiem, ziemeļrietumiem - tātad uz Latviju - virzās spēcīgs pērkona negaiss, kas jau rīta agrumā vietām nesis vēja brāzmas ar vētras spēku - 24 metri sekundē, liecina Baltkrievijas Hidrometeoroloģijas centra informācija.

Baltkrievijas sinoptiķi dienas gaitā prognozē vēl spēcīgākus negaisus un stipras vētras ar vēja pastiprināšanos brāzmās līdz 28 metriem sekundē.

Iespējams, ka negaiss, sasniedzot Latgali un virzoties dziļāk Latvijā, būs zaudējis savu spēku, bet ja ne šis negaisa mākonis, tad citi, kas veidosies vēlāk dienas gaitā un naktī, nesīs vētru, brīdina sinoptiķi.

Ārvalstu speciālisti brīdina, ka negaiss Latvijai var atnest milzīgu krusu, stipru vētru, virpuļviesuļus un plūdus gan trešdien dienas laikā, gan vakarā un naktī uz ceturtdienu.

Eiropas Eksperimentālā vētru prognozēšanas centra speciālisti brīdina, ka viena no stihiju visvairāk apdraudētajām zonām būs Latgale un Vidzeme, kur vēja ātrums brāzmās lokāli var sasniegt stipras vētras spēku - 25 un vairāk metrus sekundē. Mazāk stiprs vējš negaisa laikā gaidāms plašā teritorijā. Tāpat iespējama milzīga krusa. Saskaņā ar speciālistu teikto, pastāv iespēja, ka dažviet krusas graudu diametrs pārsniegs piecus centimetrus. Lai gan lielāka milzīgas krusas varbūtība prognozēta Baltkrievijas austrumos, nav izslēgta iespēja, ka tā skars atsevišķus punktus Latvijā.

Negaisu laikā prognozēta dažu tornado jeb virpuļviesuļu veidošanās, kāds no tiem var skart Latviju. Gan liela krusa, gan virpuļviesuļi ir lokāla parādība un neaptver plašas teritorijas, tādēļ iespēja, ka šīs stihijas skars kādu Latvijas pilsētu, nav liela, taču tā pastāv.

Pērkona negaiss gaidāms arī ceturtdien, bet tad lielas krusas un vētras risks būs mazāks, prognozē sinoptiķi. Pēc negaisiem Latvijā ieplūdīs vēsāks gaiss.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas