Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Nelegālā cigarešu tirgus daļa sarukusi līdz 24%

Salīdzinājumā ar šā gada sākumu decembrī nelegālā cigarešu tirgus daļa ir samazinājusies no 35% līdz 21%-24%, šodien finanšu ministru Andri Vilku ("Vienotība") informēja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldes direktors Marjans Burijs.

Salīdzinājumā ar 2008.gadu šā gada vienpadsmit mēnešos kriminālprocesu skaists, ko ir ierosinājusi Muitas kriminālpārvalde, ir trīskāršojies. Tāpat Latvijas Muitas dienests no cigarešu nelegālās aprites izņem ap 16% produkcijas, kaut vidēji Eiropas Savienībā šie rādītāji ir ap 5%-8%.

Šogad VID kriminālprocesu ietvaros ir konfiscējis vairāk nekā 77 miljonus kontrabandas cigarešu, tādējādi novēršot vairāk nekā 11 miljonu eiro kaitējumu valsts budžetam.

Ar ministru šodien tikās VID ģenerāldirektore Nelija Jezdakova, VID ģenerāldirektores vietnieks un Muitas pārvaldes direktors Tālis Kravalis un VID Finanšu policijas pārvaldes direktors Kaspars Čerņeckis.

Finanšu policijas priekšnieks tikšanās laikā informēja ministru, ka šogad Finanšu policija Prokuratūrai ir nosūtījusi ap 400 ierosinātu lietu kriminālprocesu ietvaros, kā arī ir likvidējusi 13 organizētos grupējumus, kas nodarbojās ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu un nodokļu krāpšanu. Šo grupējumu nodarītais kaitējums valsts budžetam ir 22 miljoni latu.

Savukārt Vilks uzskata, ka Valsts ieņēmumu dienestam nākamgad lielāks uzsvars jāliek uz organizētās noziedzības apkarošanu, strādājot ļoti vienoti, kopīgo mērķu sasniegšanai, aģentūru LETA informēja ministra preses sekretārs Aleksis Jarockis.

"Augsti novērtēju to, ko dienests līdz šim ir paveicis, taču, ņemot vērā ēnu ekonomikas īpatsvaru valstī, VID pastiprināti ir jāpievērš uzmanība akcīzes nodokļa iekasēšanas rezultātu uzlabošanai 2011.gadā, kā arī lielāks uzsvars jāliek uz organizētās noziedzības apkarošanu. Es vēlos redzēt dienestu kā vienotu iestādi, kas strādā kopējiem mērķiem, struktūrvienībām vienai otru papildinot un atbalstot, tādējādi uzlabojot efektivitāti kontrabandas un nelegālās tirdzniecības apkarošanā," uzsvēra Vilks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas