Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 4. jūlijs
Sandis, Uldis, Ulvis, Sandijs

Neo uz laiku aiziet pagrīdē; policija: meklēšana norit intensīvi

Organizācijas Ceturtās atmodas tautas armija (4ATA) pārstāvis Neo, kas līdz šim vairāku mēnešu garumā publicēja no Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Elektroniskās deklarēšanas sistēmas (ESD) iegūtos atalgojuma datus dažādos valsts uzņēmumos un iestādēs, paziņojis par aiziešanu pagrīdē uz laiku.Organizācijas darbības pirmais posms esot noslēdzies, savā Twitter profilā vēsta Neo.

"We'll be back :),"* viņš sola.Tomēr pirms tam Neo vēl ir komentējis satiksmes ministra Kaspara Gerharda (TB/LNNK) izteikumus par to, ka _airBaltic_ vadītājs Bertolts Fliks saņem nedaudz vairāk nekā piloti. "EDS Air Baltic nevienam ne tuvu nav tādi ienākumi kā Flikam. Ja piloti ir tie ~200, kas pazuda no ienākumu saraksta 2009.gada vasarā, kad Air Baltic tos pārreģistrēja uz Kipru, tad, izmantojot Gerharda "nedaudz vairāk" definīciju, var apgalvot, ka [Saeimas priekšsēdētājs Gundars] Daudze saņem nedaudz vairāk nekā ierindas šoferis Saeimas autobāzē :)," ironizē Neo.Tāpat Neo aicina atbildīgos dienestus pārbaudīt un "pakratīt" arī _Lattelecom _un tā meitasuzņēmumu "trekno galu". Viņš vēsta, ka "Strautmanim aizejot tika izmaksāti ~100KLs, kuri neparādās viņa amatpersonu deklarācijā 2009.gadā, beidzot pildīt amata pienākumus. Pēc EDS dokumenta 5330993, Strautmanim kompensācija tika izmaksāta 2009-05". Visticamāk, runa ir par kādreizējo _Lattelecom _padomes priekšsēdētāju Gundaru Strautmani, kas amatu atstāja 2009.gada maijā.VID datu bāzē atrodamajā deklarācijā, kas iesniegta, beidzot pildīt amata pienākumus, G.Strautmanis norādījis tikai 48 100,17 latus, ko saņēmis no _Lattelecom _algā, kā arī vēl 4381,06 kā pensiju, pārliecinājās _Diena.lv_.Atvadoties Neo norāda: "Tie, kas gribēs, tie atradīs veidu kā ar mani sazināties. Tagad gan viss... Disconnecting from Matrix**..."LTV raidījumam _De facto _Neo rakstiskā interneta intervijā skaidrojis, ka "ceturtdien bija pēdējā reize algu sarakstu publicēšanai līdzšinējā formā". Kā vēstīts, šajā dienā Neo publicēja datus par Valsts prezidenta kanceleju, Saeimu, Saeimas autobāzi, kā arī Saeimas un Valsts prezidenta drošības dienestu.

Kopš datu noplūdes EDS Neo publicējis arī Rīgas satiksmes, Rīgas ūdens, Latvijas Valsts ceļu, Latvijas Valsts mežu, Latvijas Autoceļu uzturētāja, vairāku ministriju, Valsts kancelejas, Latvijas Gaisa satiksmes, Rīgas un Ventspils brīvostu, Ceļu satiksmes drošības direkcijas, Latvijas Bankas, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas, Latvenergo un meitas uzņēmumu, Parex bankas datus.

"Es domāju, ka esam kliedējuši šaubas par reālo situāciju ar algām valsts sektorā, ja iepriekš bija tikai aizdomas, tad tagad ir arī kādi skaitļi, kas to apstiprina. Mūsu misijas viens posms ir beidzies, varam noiet pagrīdē," raidījumam rakstījis Neo. Kāds ir plānots nākamais posms, Neo nav atklājis, vien licis nojaust, ka atgriešanās varētu notikt rudenī, pirms Saeimas vēlēšanām, jo "jāņem vērā arī vidējais cilvēka atmiņas ilgums Latvijā - trīs mēneši".

Neo atzinis, ka  interese par valsts informācijas sistēmām viņam saglabāsies, un, tā kā valsts iestādes esot paziņojušas, ka visi "caurumi" novērsti, Neo pārbaudīšot, kā iestādēm veicas ar šī rīkojuma izpildi.

Raidījums vēsta, ka Neo vārds tagad tiek izmantos gan T-kreklu apdrukā un kokteiļu nosaukumos, gan to regulāri piemin politiķi un mediji. Turklāt, pēc raidījuma secinātā, vislielākā interese par Neo bijusi nevis no pašmāju, bet gan no ārvalstu mediju puses, ieskaitot Financial Times, BBC un vācu ARD.

Jāpiebilst, ka policijai, pēc publiski pieejamajiem datiem, nav īpaši veicies ar Neo meklēšanu. Pēc Valsts policijas priekšnieka Valda Voina marta beigās Dienai atzītā, Ekonomikas policijai, turpinot 4ATA un tās pārstāvja Neo meklēšanu, redzami panākumi vēl neesot, bet "ir cerība, ka drīz tomēr būs".

Pirmdien policijā Dienai norādīja, ka Ekonomikas policija ļoti intensīvi strādā uzsāktā kriminālprocesa ietvaros. Tieši šī iemesla dēļ netiek publiskota nekāda informācija, teica Valsts policijas pārstāve Linda Neimane-Zobena. "Mēs nesakām ne "jā", ne "nē"," uz jautājumu, vai Neo aiziešana pagrīdē varētu būt saistīta ar policijas aktīvajām darbībām, atbildēja policijas pārstāve.

* Mēs atgriezīsimies - angļu val.

** Atslēdzamies no Matrix - angļu val.

(pievienota pēdējā rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ar mazāku pensiju

Vairāki faktori ilgtermiņā negatīvi ietekmē sieviešu pensijas apjomu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas