Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Nestrādājošs pensionēts iekšlietu sistēmas darbinieks saņēmis 70% no pensijas

Neatkarīgā policistu arodbiedrība (NPA) saņēmusi vēstuli no ASV dzīvojošā bijušā Iekšlietu ministrijas (IeM) darbinieka Oļega Lifšica, kurš apgalvo, ka viņam jūlijā bez nekāda iepriekšēja brīdinājuma izmaksāta pensija 70% apmērā, kaut gan Latvijā viņš nestrādā un nav arī reģistrēts kā pašnodarbināta persona.

IeM pārstāvis Mareks Matisons apgalvo, ka šāds kļūdains maksājums varētu būt saistīts ar Valsts ieņēmumu dienesta sistēmas kļūdu, kuras rezultātā vairākiem tūkstošiem nestrādājošo pensionāru tika kļūdaini pārskaitītas par 70% samazinātas pensijas. Tiek darīts viss iespējamais, lai kļūda tiktu labota.

M.Matisons aicina konkrēto personu ar šo problēmu vērsties IeM veselības un sociālo lietu valsts aģentūra (VSLVA) , lai šo gadījumu varētu risināt tieši, nevis ar Neatkarīgās policistu arodbiedrības starpniecību. Uz aģentūru elektronisku vēstuli O. Lifšics nosūtījis 14.jūlijā ir nosūtijis elektronisku vēstuli VSLVA Sociālās nodrošināšanas nodaļas vadītājai Larisai Lastovskai ar lūgumu rakstiski paskaidrot, kāpēc viņam- ASV pilsonim,  tika samazināta pensija par 70%. Līdz šim O.Lifšics atbildi nav saņēmis.

NPA priekšsēdētāja vietnieks Andrejs Melnalksnis apgalvo, ka O.Lifšics gaidīs atbildi vēl pāris dienas un tad sūtīs ierakstītu vēstuli ar tādu pašu saturu. Ja 30 dienu laikā viņš nesaņems atbildi ar paskaidrojumu, tad viņš solot vērsties Eiropas Cilvēktiesību tiesā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas