Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

No Saskaņas izslēgtie deputāti plāno veidot jaunu frakciju

No partijas Saskaņa izslēgtie deputāti plāno veidot jaunu frakciju, aģentūrai LETA atzina viens no izslēgtajiem deputātiem - Valērijs Petrovs.

Domnieks pauda pārliecību, ka frakcijai pievienosies vēl citi deputāti, bet konkrētus vārdus saukt atteicās.

"Esmu gatavs strādāt viens, bet ir grupa, kurai sakrīt idejas un ir līdzīgi raksturi," pauda Petrovs, piebilstot, ka Saskaņas frakcijā izslēgtie domnieki bijuši "visjaunākie un visaktīvākie", tādējādi viņš uzskata, ka jaunajai frakcijai būšot liels potenciāls. Petrovs uzskata, ka viņiem ir liela pieredze pašvaldības darbā, tāpēc viņš nejūtoties slikti par Saskaņas lēmumu izslēgt viņu no frakcijas.

Kā ziņots, no partijas Saskaņa izslēgti četri tās biedri - Rīgas domes vicemērs Vadims Baraņņiks un deputāti Petrovs, Aleksejs Rosļikovs un Vitālijs Dubovs.

Šāds lēmums tika pieņemts pēc tam, kad pēc jauna Rīgas mēra ievēlēšanas sašķēlās partijas Saskaņa Rīgas domes frakcija. Tas nozīmē, ka Rīgas domes valdošajai koalīcijai vairs nav 32 balsu, bet gan tikai 28 - tieši tikpat, cik opozīcijai. Viens no opozīcijas deputātiem līdz šim balsojumos gan parasti ir atbalstījis valdošās koalīcijas viedokli.

Kā tika skaidrojis Saskaņas līderis Nils Ušakovs, minētie četri domnieki atteikušies balsot gan par vicemēra kandidātu, gan par Oļega Burova (GKR) ievēlēšanu darbam Rīgas brīvostas valdē. Šādos apstākļos, konsultējoties ar partneriem no Gods kalpot Rīgai, pieņemts lēmums par viņu izslēgšanu no Saskaņas frakcijas.

Četri izslēgtie deputāti apgalvo, ka neesot bijuši pret jaunu amatpersonu ievēlēšanu, bet gan vien vēlējušies rūpīgāk izvērtēt izvirzītās kandidatūras.

 

Top komentāri

noriebies
n
Okupantu dzemdētie samazgas veidos samazgu partiju.
drāma
d
Diena, kad savējie "izdrāza" Ušakovu.
>;-)
&
"Bolivārs nepanesīs divus." vienotā krievija , savu adeptu, ieskapējusi ES parlamentā, par citiem , nez vai tik ļoti rūpēsies . Nāksies, obīžennijiem un APDALĪTAJIEM, ne tā vien obīženkas daviķ, NABADZIŅI bļļ ...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas