Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +14 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

No JL un PS ievēlētie EP deputāti strādās Eiropas Tautas partijas grupā

Eiropas Parlamentā darbu sākuši jaunievēlētie Eiropas Parlamenta deputāti no Latvijas - Krišjānis Kariņš (Jaunais Laiks), Sandra Kalniete un Inese Vaidere (Pilsoniskā Savienība). Deputāti strādās lielākajā Eiropas Parlamenta grupā - Eiropas Tautas partija.

K. Kariņš un S. Kalniete jau sākuši aktīvi aizstāvēt un lobēt Latvijas intereses Eiropas Savienībā, Diena.lv informēja Eiropas Tautas partijas grupas Latvijas preses un komunikācijas padomnieks Ģirts Salmgriezis. Abi deputāti par vairākiem Latvijai svarīgiem jautājumiem pauduši savu nostāju Eiropas Tautas partijas grupas sanāksmē.

Eiropas Tautas partijas Latvijas delegācijas vadītājs K. Kariņš savā runā norādīja, ka izeja no ekonomiskās krīzes ir atvērti un savienoti tirgi, nevis protekcionisms, kas Eiropas Savienības valstīm faktiski ir neizdevīgs un tuvredzīgs risinājums. Krišjānis Kariņš uzsvēra, ka Eiropā jādarbojas vienotam enerģētikas tirgum, un vispirms ir jāpanāk energotīklu savienojums. Deputāts kritizēja, ka Baltijas valstu energotīkli ir izolēti no pārējās Eiropas.

Savukārt S. Kalniete akcentēja nepieciešamību apstiprināt Lisabonas līgumu, kas ļaus Eiropas Savienībai darboties sekmīgāk.  Deputāte uzsvēra, ka svarīgi ir veidot godīgāku un taisnīgāku konkurenci lauksaimniecības politikas jomā, un jānovērš nevenliedzība starp maksājumiem, ko  zemnieki saņem no Eiropas Savienības. S. Kalniete pauda arī atbalstu Žozē Manuela Barrozu atkārtotai ievēlēšanai Eiropas Komisijas prezidenta amatā.

Latvijas ievēlētie deputāti Eiropas Tautas partijas grupā piedalījās arī grupas priekšsēdētāja un vietnieku ievēlēšanā. Arī turpmāk Eiropas Tautas partijas grupu Eiropas Parlamentā vadīs Žozefs Dauls. Viņš pārstāv Francijas labējo Tautas savienības partiju un EP darbojas kopš 1999.gada.

Eiropas Tautas partijas grupā ievēlēti 264 deputāti no 26 Eiropas Savienības dalībvalstīm. Vakar Eiropas Tautas partijas grupā oficiāli uzņēma arī Pilsonisko Savienību. 

Ja stāsies spēkā Lisabonas līgums,EP deputāta mandātu iegūs arī Kārlis Šadurskis (Pilsoniskā Savienība), kurš pievienosies Eiropas Tautas partijas grupai.

Eiropas Tautas partijas vadība ir gandarīta par Jaunā Laika un  Pilsoniskās Savienības panākumiem Eiropas Parlamenta vēlēšanās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas