Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Noziedzības apkarošanā varētu iesaistīties līdz 500 zemessargiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Vol...
V
Kads varbut atceras,ka tas kadreiz bija! Un,kas tas par darbu,bez atalgojuma? Bus atkal bardaks!
[email protected]
l
Kaut kads murgs, katram tachu zinaams- zemessargi , tas ir parasti piedzeeries, brunots un nekontroleejams bars kura galvenais ierocis ir visatlautiiba!!!
Oskars
O
Krievumafijai ar bijušajiem komunistučekistiem BRĪNUMS GALS PIENĀCA. Kur nu liksim viņu VILLAS ,ZEMI , DZĪVOKĻUS ?
Bezvārdis
B
Zemessardze ir militāra organizācija, kurai būtu jāaizsargā Latvija pret ārējiem ienaidniekiem, ja tādi uzrastos. Tā nav policija, kas nodarbojas ar likumpārkāpēju izķeršanu (mūsdienīgās valstīs - kā Igaunija - policija gan nodarbojas vairāk ar noziedzības profilaktisku novēršanu). Tāpēc paramilitāristu (kuriem nevienam nav attiecīgās izglītības) pavēršana pret civilajiem iedzīvotājiem ir nožēlojams solis un jau kuro reizi liecina par mūsu ministru un valdības diletantisko līmeni.
Mija
M
Saprotu vēlmi piesaistīt zemessargus, bet kāpēc bija jāatlaiž policisti?!
www
w
Ļoti laba ziņa, ka zemessargus piesaistīs - 90-gados tas bija vienīgais reālais nenopirktais spēks ka apturēja bandītus. Bija jau tā ka viņi pārkāpa savas pilnvaras, pats esmu savā laikā atrāvies no zemessargiem, bet biju arī vainīgs. Taču atceroties 90-gadu treniņbikšu bandītus ar zelta govs ķēdēm ap kaklu, jābūt idiņam, lai domātu ka tādus var savaldīt civilizētiem līdzekļiem. Zemessargi neskaitīja bandītiem tiesības, bet blieza virsū ja nepakļāvās, un tāpēc no viņiem baidījās, ja viņi nebūtu tā rīkojušies, tad bandītisms nebūtu savaldīts un būtu vēl sliktāk, zinu konkrēti, ka čečenu mafija, kas šeit gribēja ienākt, tika atsista tieši pateicoties zemessargiem. Tas ka krievi sūkstās, ka daudz dabūjuši no zemessargiem - paši vainīgi - zinu daudzus kuriem bandjugas bija lielie varoņi un viņi centās tiem līdzināties un nepakļāvās pārbaudēm mēģināja bēgt u.t.t un paši arī atrāvās galu galā. Katrā ziņā man liekas ka valsts tagad neziņo par to kas notiek noziedzībās jomā- jo nāk no cietumiem ārā 90- gadu zeki, un tas notiek laikā ka valstī ir krīze, tiek samazināts finansējums policijai, drošība, bandīti ir sajutuši valsts vājumu un cenšas to izmantot, lai agrieztu kādreizējo ietekmi. Tāpēc piesaistīt zemssargus ļoti laba doma.
nezemessargs
n
vai tad policistiem savu dīvaiņu trūkst? un par to bezmaksu arī ir pupu mizas- zemessargiem par mācību dienām maksā!
Senais
S
Vispār samērā riskants pasākums, ja atceras agrāko laiku brīvprātīgos kartības sargus, kas pārsvarā bija pasīvi vērotāji, jo piedalijās "labumiņa "dēļ(3 papildus dienas pie atvaļinājuma), bet aktīvie bija komleksu vajātie, kas pārmēru centās jo guva gandarījumu kādu pazemot, pateicoties iegūtai varai. Tie neko citu nekāroja, naudu vismazāk.
Ass
A
Zemessargs vai policists man vienalga, ka tik kārtība. Un jo vairāk viņi būs redzami, noziedznieki tik ciniski, atklāti neņirgāsies par miermīlīgiem iedzīvotājiem. Ne jau zemessardze ir bandītu organizācija. Tie, kas par viņiem uztraucas pašiem nav skaidrība ar likumu ievērošanu, jo tiks pie spriedzes -ka ne visu var atļauties.
riņķī apkārt
r
Lasot tik "asprātīgus un prātīgus" spriedumus par 90. gadu zemessargiem, gribas pajautāt katram no komentētājiem- ko jūs darījāt tajā laikā? Kā jūs reaģējāt uz toreizējo situāciju, kad likums skrēja pakaļ notikumiem, bet "reketieri" pa to laiku tiranizēja zemniekus un uzņēmējus. Kur jūs bijāt tajā laikā un kādi ir jūsu nopelni, ja uzskatāt, ka esat tiesīgi spriest par tiem notikumiem un cilvēkiem, kuri centās kaut ko darīt, lai labotu situāciju. Ja nopelnu nav, ja tikai malā stāvējāt - jums nav tiesību muti vērt vaļā. Ja vēl nebijāt dzimuši, vai izstiepušies līdz galda malai - gluži tā pat.
ABC
A
Es maksāju visdažādākos - gan tiešos, gan netiešos - nodokļus tāpēc, lai maksātu valstij par tās funkciju pildīšanu. Viena no primārajām valsts funkcijām ir nodrošināt iedzīvotāju aizsardzību pret noziedzību. Ja valsts šo funkciju nespēj pildīt un gatavojas izmantot bezmaksas darbaspēku, kāpēc man būtu par to jāmaksā????
T
Šobrīd Latvijas zemessargi ir arī ir Latvijas NBS miera misijā Afganistānā. Ja policija - 7500 veči un vecenes- .- noziegumus Latvijā spēj atklāt tikai par nieka 35%, bet Igaunijas policija- 3 500 galvas - jau par 67%, tad komentāri lieki! Cits nekas neatliek, ka Latvijā palīgos NĀKAS saukt zemessargus...jo policijas daļai - no 7 500 cilvjiem impotence māc, lai profesionāli strādātu...
prihvatizators-mākonis
p
Saeima atlaiž visus policistus un pēkšņi prihvatizē policiju , muitu , robežsardzi.... Nekādu "0 " deklarāciju , nekādu izmeklēšanu... !!!
ES pats
E
Tagad būs vismaz cerība, ka zemessargi spēs aizsargāt teritoriju no motorizēto bandītu uzbrukumiem zemniekiem - pārtikas sagādniekiem, tāpat kā 1992.-1995.g.
ciniķis2
c
Un vēl, no rakstā sniegtās informācijas gluži loģiski var secināt, ka Valsts policijā, lai saglabātu algas atlaidīs ap 500 darbinieku, galvenokārt, kārtības policijas darbinieku, domāju, atlaidīs visu patruļdienestu un daļu iecirkņu inspektorus. Viņu darbs tiks aizstāts ar bezmaksas brīvprātīgo darbu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas