Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

NRTP novembrī paaugstinātas algas un izmaksātas naudas balvas

Pagājušā gada novembrī Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTP) izmaksājusi sev naudas balvas, kā arī paaugstinājusi darba algas. Kaut gan NRTP darba samaksas nolikums nosaka, ka par labu darbu NRTP drīkst reizi gadā izmaksāt prēmijas, revīzijā konstatēts ne tikai tas, ka darbinieku ieguldījums nav izvērtēts, bet arī, ka padomes revīzijas komisija nav spējusi savlaicīgi identificēt finanšu problēmas Latvijas Radio.

Atalgojums novembrī darbiniekiem tika palielināts par summām, kas līdz tam ik mēnesi tika maksātas par papildus pienākumu veikšanu. Revidenti gan nav guvuši pierādījumus, ka papildus pienākumi faktiski tika veikti.

Nekonstatē faktisko izpildi

Analizējot NRTP darbinieku darba līgumus un vienošanās par grozījumiem darba līgumos, kas nosaka 2008.gada mēnešalgas un piemaksas par papildus pienākumu veikšanu, tika konstatēts, ka tajos noteiktais piemaksu apjoms svārstās no 19-40% no mēnešalgas mēnesī. Laika periodā no gada sākuma  līdz 1. novembrim tika aprēķinātas piemaksas par papildus pienākumu veikšanu kopsummā Ls 18 710. “Tā kā Padomes Darba līgumos ir noteikti regulāri papildus pienākumi, iekšējos normatīvajos aktos nav noteikta šo pienākumu izpildes uzraudzības kārtība un nav definēti piemaksu apmēra par papildus pienākumu veikšanu noteikšanas kritēriji, nav iespējams gūt pārliecību par piemaksu piešķiršanas pamatotību, par papildus pienākumu faktisko izpildi un par to, vai papildus pienākumi nedublējas ar amata pienākumiem,” teikts revīzijas ziņojumā.

Tāpat ar padomes locekļiem slēgti atsevišķi uzņēmuma līgumi par darbu, kas jau tāpat ir jāveic padomei. 2008.gadā ar diviem Padomes locekļiem un septiņiem Padomes darbiniekiem tika noslēgti uzņēmuma līgumi par nacionālās koncepcijas izstrādi par kopējo summu Ls 12 375, kas veido no 29-63% no konkrēto darbinieku mēnešalgām.

Dāvanas par labu darbu

Revīzijā konstatēts, ka 20. novembrī NRTP priekšsēdētājs Ābrams Kleckins ir izdevis rīkojumu par dāvanu (naudas balvu) izmaksu padomes locekļiem un darbiniekiem, savukārt viņa vietniece Dace Buceniece saskaņā ar padomes sēdes protokolu izdevusi rīkojumu par dāvanas (naudas balvas) izmaksu Ā. Kleckinam. Dāvanu izmaksa tika veikta kopsummā par Ls 1 150.

Kaut gan NRTP darba samaksas nolikums paredz, ka padomes locekļi un darbinieki par augstiem darba rezultātiem reizi gadā var saņemt naudas balvu, nekāds pamatojums šādiem darba rezultātiem rīkojumā par balvu izmaksu nav minēts, izpētījusi VK. Tāpēc NRTP, izmaksājot dāvanas bez darbinieku darba izvērtējuma kopsummā par Ls 1 100, nav ievērojusi tiesību aktu.


Algota pat puķkopēja

Tajā pašā laikā NRTP darbība VK vērtējumā nav bijusi ar augstiem darba rezultātiem. Piešķirot dotāciju Radio, tā nenodrošina dotācijas izlietojuma pietiekamu uzraudzību, kā rezultātā dotācijas izlietojums nav caurskatāms un nevar gūt pārliecību par dotācijas izlietojuma atbilstību paredzētajiem mērķiem. NRTP revīzijas komisija, veicot Radio ik ceturkšņa saimnieciskās darbības analīzi, nespēj savlaicīgi identificēt un ziņot Padomei par dotācijas izlietojuma neatbilstību plānotajam, secinājusi VK.

Revīzija arī atklāj, ka padome visu pagājušo gadu algojusi puķkopi ar noteiktu mēnešalgu Ls 100 apmērā. Amata aprakstā noteiktie darba pienākumi bija „apkopt telpaugus, laistīt, rasināt, mēslot, aizvākt atmirušos telpaugus”. VK uzskata, ka šāds amats ir bijis izšķērdība. Šogad gan puķkopēja atlaista no darba.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI VAIRĀK


VK revīzijas ziņojums par NRTP

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas