Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
Ašeradena vietā komisijas sastāvā apstiprināts viņa partijas biedrs Atis Lejiņš (JV).

OIK parlamentārās izmeklēšanas komisiju atstāj arī Ašeradens

Obligātā iepirkuma komponentes (OIK) sistēmas jautājumiem veltīto parlamentārās izmeklēšanas komisiju atstās arī deputāts, bijušais ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (JV).

Saeimas vērtēšanai tika iesniegti divi iesniegumi par Ašeradena atsaukšanu no komisijas. Vienu no tiem iesniedza opozīcijas pārstāvji, uzsverot, ka Ašeradena darbībā komisijā saskatāms interešu konflikts, proti, viņš kā ekonomikas ministrs bijis līdzatbildīgs par OIK sistēmas darbību. Viņuprāt, tieši šī iemesla dēļ Ašeradens būtu jāatstādina no darba komisijā, taču šo lēmumprojektu Saeimas vairākums noraidīja.

Īsi pēc tam deputāti atkārtoti lēma par Ašeradena atsaukšanu no komisijas, taču tas notika jau pēc koalīcijas politiķu rosinājuma. Opozīcijas politiķi pauda sašutumu, ka, visticamāk, koalīcija ir sapratusi, ka Ašeradena atrašanās komisijā saistāma ar interešu konfliktu un citām problēmām, taču tā nolēmusi pati nomainīt komisijas locekli, nepieļaujot viņa atsaukšanu, pateicoties opozīcijas pieprasījumam.

Kā ziņots, šodien Saeima atbalstīja arī deputāta Ivara Zariņa (S) atsaukšanu no komisijas sastāva, viņa vietā tajā iekļaujot Jāni Ādamsonu (S). Lēmumu atstāt komisiju Zariņš pieņēmis, paužot neapmierinātību ar lēmumu komisijas vadībā ievēlēt deputāti Ievu Krapāni (KPV LV), kurai, viņaprāt, neesot nepieciešamās kompetences šim darbam.

Viņaprāt, esot acīmredzami, ka galvenais nolūks ir izmantot šo komisiju nevis "OIK afēras" izmeklēšanai, bet gan lai panāktu tālāku partijas KPV LV sabrukšanas procesu, ļaujot tai izgāzties ar saviem vēlētājiem dotajiem solījumiem, "tādejādi diskreditējot sevi galīgi un kļūstot par "barību" pārējiem politiskajiem spēkiem, kuri atbalstīja šādu komisijas vadību". Zariņam nav pieņemams arī tas, ka šīs komisijas sastāvā ir locekļi, kuriem ir acīmredzams interešu konflikts.

Attiecīgajā komisijā iecelts arī Mārtiņš Šteins (AP), Sandis Riekstiņš (JKP), Romāns Naudiņš (VL-TB/LNNK) un Viktors Valainis (ZZS). Parlamentārā komisija atbilstoši 23.maijā pieņemtajam lēmumam strādās sešus mēnešus.

 

Top komentāri

Lapsa atstāj
L
komisiju, kura izmeklē cāļu apēšanas faktu?
solon
s
Dabasgāze ir tā saucamais fosilais kurināmais. Noteikt, ka izmantojot šo kurināmo iegūtā elektroenerģija ir tā saucamā "zaļā" un, secīgi, ir apliekama ar OIK - tas ir kliedzošs noziegums pret tautu!!! Personas, kuras lēma ieviest šo afēru dzīvē ir nekavējoties jātiesā un jāiesēdina aiz restotiem logiem uz ilgu ilgu laiku kā arī ir nekavējoties jāatceļ OIK ar dabasgāzi darbināmām koģenerācijas stacijām (līdz ar pēdējo soli, domājams, "atbildīgās"" amatpersonas līdz cietumam nemaz netiks - tiks atrasti kādu kapu žogā jo ir ieguldīta milzīga nauda un tika paredzēta stabila peļņa).
Jantariks un Co
J
Tikai man neprasiet neko ! Es neko nezinu, esmu infantīls un stulbs naciķis, kam pie dirsas visi OIKā un citas shēmas. Galvenais, ka varu savas rebas bīdīt un "aizdevumus" no lūšveidīgiem saņemt. Jā ! Vēl protu rēkt "Krievi nāk !!!". Ar to arī pietiek.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas