Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Pabriks: Krievijai nav ietekmes uz NATO iekšējiem dokumentiem

Krievijai nav ietekmes uz NATO iekšējiem dokumentiem, pastāstīja Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks ("Vienotība"), komentējot Krievijas pagājušajā nedēļā paziņoto, ka mudinās NATO pārskatīt Baltijas valstu aizsardzības plānu.

Kā ziņots, izdevums "The Wall Street Journal" pagājušajā nedēļā ziņoja, ka, reaģējot uz tīmekļa medija "WikiLeaks" atklātībai nodoto informāciju, Krievija paziņojusi, ka mudinās NATO pārskatīt Baltijas valstu aizsardzības plānu. Krievijas sūtnis NATO Dmitrijs Rogozins bija izteicies, ka šo jautājumu rosinās apspriest pagājušajā nedēļā notikušajā NATO un Krievijas padomes sēdē. Neraugoties uz alianses amatpersonu noliegumu, šis plāns tomēr neapšaubāmi ir vērsts pret Krieviju, pārliecināts Rogozins.

Savukārt Pabriks informēja, ka NATO un Krievijas padomē Krievija nav aktualizējusi jautājumu par Baltijas valstu aizsardzības plāniem.

Aizsardzības ministrs arī norādīja, ka nekomentēs nedz jautājumu par šādu aizsardzības plānu esamību vai neesamību, nedz "WikiLeaks" publicēto informāciju.

"Katrai valstij ir veids, kā aizstāvēties pret hipotētiskām problēmām. To plāno gan Latvija, gan Krievija, gan NATO," skaidroja Pabriks.

Domas par aizsardzību kā tādu neliecina nedz par draudzīgumu, nedz nedraudzīgumu. Piemēram, Šveicei ir aizsardzības plāni, taču tas neliecina par Šveices nedraudzīgumu pret Austriju vai Itāliju, norādīja ministrs.

Kā ziņots, tīmekļa vietnes "WikiLeaks" atklātībai nodotie Savienoto Valstu diplomātiskās sarakstes dokumenti liecina ka NATO un ASV izstrādājušas plānus Baltijas valstu aizsardzībai pret Krieviju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas