Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Pabriks: Prezidentam izvirzot Vienotības premjera kandidātu, valdības izveide būs "samērā raita"

Ja Valsts prezidents Andris Bērziņš nominēs Vienotības virzīto premjera amata kandidātu, būs iespējams "samērā raiti" izveidot koalīciju un jaunās valdības sastāvu, piektdien sarunā ar portālu Diena.lv sacīja Vienotības valdes un frakcijas izvirzītais premjera amata kandidāts, pašreizējais aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

"Man ir radusies mērena pārliecība, ka tad, ja prezidents izvirzīs premjera kandidātu, tad samērā raiti izdosies iegūt Saeimas vairākuma atbalstu un izveidot valdības komandu," teica Pabriks. Viņš izteica pateicību kolēģiem Vienotībā par izrādīto uzticību un izvēli un ir gatavs akceptēt jebkuru rezultātu - arī, ja par premjeru nekļūs.

Pabriks arī pauda pārliecību, ka Valsts prezidenta vadītais politisko sarunu process norit paredzami un prognozējami un ka "valdības veidošana nebeidzas uzreiz ar pirmo kārtu", taču vēlas uzzināt pamatotus argumentus par un pret konkrētām premjera amata kandidatūrām un vispirms galvenā loma būs Vienotības un Valsts prezidenta "spējai konstruktīvi sarunāties" un sarunu iznākumam.

Pats Pabriks, tāpat kā Vienotības vadība, neformālās sarunās ir tikušies ar Nacionālās apvienības un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāvjiem par iespējām atbalstīt viņa kandidatūru uz premjera amatu, taču atturējās prognozēt, vai atbalsts ir iegūts.

Pabriks arī atzina, ka viņš nezina faktus, kāpēc Bērziņš pēc pirmā politisko konsultāciju cikla nav akceptējis nevienu no Vienotības virzītos premejera amata kandidātus, tostarp arī Pabrika kandidatūru.

Viņš vēl neesot izlēmis, vai kopā ar citiem partijas biedriem otrdienas rītā dosies pie prezidenta uz sarunām, taču uzsvēra, ka Bērziņam noteikti neesot svešs un nepazīstams.

Jau vēstīts, ka Vienotība valdes un frakcijas kopsēdē piektdien nolēmusi kā vienīgo kandidātu uz premjera amatu izvirzījusi pašreizējo aizsardzības ministru Arti Pabriku, žurnālistiem pastāstīja Vienotības līdere Solvita Āboltiņa.

Pašlaik Pabrika kandidatūrai ir prognozējams 39 deputātu atbalsts, tāpēc vēl turpināsies sarunas, lai viņam būtu garantēts Saeimas vairākuma atbalsts. Vienlaikus Vienotība otrdien sarunā ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu centīsies noskaidrot iemeslus, kāpēc Pabrika kandidatūra viņam nebūtu pieņemama, teica Āboltiņa. 

"Pabrika kungam ir milzīgs sabiedrības atbalsts, kas redzams gan iedzīvotāju e-pastos, gan publiskajā telpā, un nav īsti definēti tie kritēriji, kāpēc Pabriks nevarētu uzņemties premjera pienākumus," teica Vienotības vadītāja.

Pirmdien Pabrika kandidatūra tikšot apspriesta ar pašreizējās koalīcijas partneriem un neoficiāli arī ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas