Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 26. septembris
Kurts, Knuts, Gundars

papildināta (17:19) - Darbam LTV valdē pieteikušies 45 kandidāti

Darbam Latvijas televīzijas (LTV) valdē pieteikušies 45 kandidāti, portālu Diena.lv informēja Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) pārstāvji.

Pirmdien, 28.janvārī,  noslēgusies pieteikšanās NEPLP rīkotajam konkursam, kurā tiks izraudzīti trīs LTV jaunās valdes locekļi  - valdes priekšsēdētājs, valdes loceklis programmu attīstības jautājumos, kā arī valdes loceklis finanšu un tehnoloģiju jautājumos.

Valdes locekļu kandidātiem izvirzītas augstas profesionālās pieredzes, izglītības, svešvalodu zināšanu un reputācijas prasības, kuru izvērtēšana ir uzticēta profesionālam un neatkarīgam personāla atlases uzņēmumam SIA AIMS International Latvia (Fontes).

"Nav apstiprinājušās skeptiķu bažas par it kā zemo kandidātu interesi vadīt LTV. Kandidātu skaits ir pietiekams, lai varētu veikt izvērtēšanu. Patlaban svarīgākais ir dot iespēju uzņēmumam Fontes veikt profesionālu kandidātu izvērtēšanu, lai atlasītu cilvēkus, kas spējīgi veikt LTV pārmaiņu vadību. Jaunā LTV valde tiks iecelta amatā ne ātrāk kā februāra beigās vai marta sākumā - pēc Fontes veikta neatkarīga kandidātu izvērtējuma un kandidātu tikšanās ar LTV darbiniekiem. NEPLP uz šo procesu raugās ļoti nopietni un informēs sabiedrību par nozīmīgākajiem lēmumiem," norādīja par LTV atbildīgais NEPLP loceklis Gints Grūbe.

NEPLP vēl neatklāj, kuri pieteikušies LTV valdes konkursam. Latvijas radio ziņu dienests noskaidrojuši, ka pašreizējais LTV prokūrists Gints Miķelsons nav pieteicies.

Padome iecerējusi, ka Fontes uz otro konkursa kārtu varētu atlasīt deviņus kandidātus, kuriem tad būtu jāiztur vairāki pārbaudījumi - gan tikšanās ar televīzijas kolektīvu, gan publiskās debates.

LTV darbinieki gribētu redzēt pietiekami lielu valdes locekļu kandidātu skaitu. Ja tā nebūs, var rasties bažas, ka caur sarunāšanu vai pierunāšanu varētu tikt atrasti kādiem politiķiem "vajadzīgie" kandidāti, Latvijas radio atzina LTV Ziņu dienesta vadītājas pienākumu izpildītāja Dagnija Neimane.

Pretendenti tiks vērtēti atbilstoši NEPLP apstiprinātajam konkursa nolikumam. Pirmdien pēc aplokšņu atvēršanas NEPLP izvērtēs iesniegto dokumentu atbilstību nolikuma prasībām un tādējādi noskaidros pretendentu loku, kas turpinās dalību konkursā.

Pēc tam notiks Fontes un NEPLP pārstāvju intervijas ar visiem pretendentiem, kas atbilst nolikuma prasībām. Pēc visu pretendentu uzklausīšanas NEPLP balsos par konkursa pretendentiem izvirzīšanai konkursa otrajā kārtā. Ne vairāk kā trīs katra amata kandidāti, kas saņēmuši augstāko novērtējumu, turpinās dalību otrajā kārtā.

Otrajā kārtā Fontes veiks piemērotāko kandidātu padziļinātu izvērtējumu. Konkursa otrās kārtas pretendenti publikai taps zināmi NEPLP organizētā publiskā diskusijā, tiekoties ar LTV darbiniekiem, kas paredzēta 25.februārī. 

Fontes pienākums būs veikt kandidātu profesionālu un neatkarīgu izvērtēšanu saskaņā ar skaidru kritēriju sistēmu. Tiks izvērtēta kandidātu izglītība un līdzšinējā pieredze, motivācija un izpratne par sabiedrisko mediju, tā lomu demokrātiskā sabiedrībā. Tāpat uzmanība tiks pievērsta sociālajām kompetencēm (pārmaiņu vadība, līderība, komunikācijas spējas, mērķtiecība) un profesionālajām kompetencēm (zināšanas un pieredze konkrētā jomā), kā arī biznesa uzdevumu risināšanai (lai noteiktu kandidātu spēju stratēģiski risināt ar LTV lieluma organizāciju saistītas problēmas). Saskaņā ar konkursa nolikumu, kandidātu novērtēšanas rezultātus ņems vērā NEPLP, pieņemot lēmumu par LTV valdes locekļu iecelšanu.

Kā iepriekš ziņots, pretendentu izvērtēšana notiks līdz 28.februārim.

Ar konkursa nolikumu var iepazīties NEPLP mājas lapā http://www.neplpadome.lv/lv/sakums/padome/padomes-sedes/sedes-sadalas/informacija-medijiem-21-11-2012.html


(papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas