Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta ar VIDEO - Ķuzis aicina nemieru dalībniekus pieteikties policijā brīvprātīgi

Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Ints Ķuzis uzsver, ka policija identificēs visus 13. janvāra Vecrīgas nemiera dalībniekus, tāpēc aicina policijā viņus pieteikties pašus, lai mīkstinātu sodu. Lai veicinātu izmeklēšanu, policija nākamnedēļ atvērs īpašu interneta lapu, kurā ievietos foto un video materiālus ar vēl neidentificētiem grautiņa dalībniekiem.

I. Ķuzis norādīja, ka pret 11 personām kriminālprocess uzsākts pēc Krimināllikuma 225. panta otrās daļas - par aktīvu piedalīšanos masu nekārtībās. “Tur nav jāpierāda, kura mestais akmens ielidoja kurā logā. Ja ir aktīva piedalīšanās, tas šis noziegums ir veikts,” teic I. Ķuzis.Viņš lūdz visus, kas sevi atpazīst fotogrāfijās vai video pašiem vērsties policijā, jo “kriminālatbildība nav kolektīva, bet individuāla, bet sadarbība ir vainu mīkstinošs apstāklis”. Tāpat viņš vērsās pie šo jauniešu vecākiem un tuviniekiem, lai viņus pierunātu pieteikties policijā, jo “agri vai vēlu mēs šos cilvēkus idenitificēsim un pie viņiem ieradīsimies”.Nākamnedēļ tiks izveidota arī īpaša policijas mājas lapa, kurā tiks ievietoti foto un video materiāl par personām, kuras policija vēl nav atpazinusi. kuras veikušas aktīvas darbības.Policija ir gandarīta, ka jau šobrīd vairāki iedzīvotāji ir zvanījuši un snieguši informāciju par 13. janvāra nemieriem, tāpat par šo numuru var pieteikt sūdzības par policijas rīcību nemieru novēršanā.Savukārt kriminālprocesu saistībā ar jaunieti, kurš nemieru laikā zaudēja aci, izmeklē policijas Iekšējās drošības birojs, jo tiek pieļauts, ka tas ir izdarīts policijas darbības rezultātā. Taču I. Ķuzis norādīja, ka policijas rīcībā ir pietiekami pierādījumi, ka cietušais un viņa draugi “aktīvi piedalījās masu nekārtībās”.Pirmās diennakts laikā kriminālprocesa ietvaros tika aizturētas 11 personas, no tām septiņām šobrīd kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums. Tie visi ir vīrieši. Kopumā gan tika aizturētas 120 personas, un policija uzsver – tas, ka personas ir atbrīvotas, nenozīmē, ka administratīvās lietas nevarētu pārkvalificēt par kriminālprocesiem. Tāpat policija pieļauj, ka uzsāktos kriminālprocesus izmeklēšanas gaitā varētu pārkvalificēt pēc cita krimināllikuma panta, ņemot vērā sekas un citus apstākļus.Ķuzis saistībā ar izskanējušo informāciju par aicinājumiem uz jauniem nemieriem nedēļas nogalē, aicināja katru Latvijas iedzīvotāju atrunāt savus tuviniekus, kas izrāda vēlmi tajos piedalīties, lai tie “nesabojā sev dzīvi”.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

NOSKATIES VIDEO


Ķuzis aicina pieteikties brīvprātīgi

tālruņi


Policijas izveidotais tālruņa numurs, kur var ziņot gan par sev zināmajiem grautiņa dalībniekiem, kā arī pašam pieteikties, ja ir līdzvainīgs grautiņos: 67086662; e-pasts: [email protected].

Ir iespējams zvanīt arī uz kriminālpolicijas informatīvo tālruni 67086677

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas