Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

papildināta - Baložos apgāzies autobuss, bojā gājuši trīs cilvēki

Sestdienas vakarā Ķekavas novada Baložos ap plkst.20.40 apgāzies autobuss. Traģiskajā negadījumā gāja bojā trīs cilvēki, bet vēl četri cietuši.Pēc Valsts policijas preses pārstāves Lindas Neimanes-Zobenas teiktā, 1951.gadā dzimis vīrietis vadīja autobusu "Mercedes Benz", taču nespēja to savaldīt, nobrauca no ceļa un apgāzās.

No gūtajām traumām notikuma vietā mira autobusa vadītājs un divas 1991.gadā dzimušas jaunietes.Savukārt 1995.gadā dzimušai jaunietei un 1981.gadā dzimušai sievietei mediķi sniedza palīdzību uz vietas un atlaida mājās. Vēl divas ceļu satiksmes negadījumā cietušas sievietes 1934.gadā un 1960.gadā ar dažādām traumām nogādāta slimnīcā.Par notikumu ierosināts kriminālprocess.

Avārijā cietušais ir pašvaldības sabiedriskā transporta uzņēmuma "Rīgas satiksme" 23.maršruta autobuss, aģentūrai LETA apstiprināja "Rīgas satiksmes" preses sekretārs Viktors Zaķis.

Maršrutā "Abrenes iela-Baloži" kursējis 12 metru garais "Mercedes Benz" autobuss.

"Negadījums ir ļoti traģisks. Par notikušā apstākļiem izmeklēšanu veic policija, un gaidīsim ekspertu atzinumu," sacīja Zaķis. "Rīgas satiksmes" pārstāvis pieļāva, ka autobuss varētu būt atjaunojams, bet to varēšot noteikt tikai pēc rūpīgas ekspertīzes.

Rīgas dome un "Rīgas satiksme" svētdien izteica līdzjūtību autobusa katastrofā Baložos bojā gājušo tuviniekiem.

Svētdien notika ārkārtas apspriede par notikušo traģēdiju, kurā domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs uzdeva "Rīgas satiksmes" vadītājam Leonam Bemhenam veikt rūpīgu katastrofas izmeklēšanu un regulāri informēt par tās gaitu, Dienai pavēstīja Rīgas mēra preses pārstāve Anna Kononova.

"Neatkarīgi no policijas izmeklēšanas rezultātiem, nepieciešams atkārtoti izvērtēt pilsētas sabiedriskā transporta autoparka tehnisko stāvokli, kā arī sabiedriskā transporta autovadītāju kontroles uz līnijas noteikumus," norādījis domes priekšsēdētājs. 

Bemhens savukārt norādīja, ka bojā gājušo tuviniekiem noteikti tikšot izmaksātas kompensācijas.

(papildināts ar pēdējām četrām rindkopām)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas