Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

papildināta - Bērniem uz plānveida operācijām — garākas rindas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
... M.Dz.
.
Pārmetumi nav sektantiskā stilā, bet elementārs pamatlikums. Latviešu folklorā, piemēram, tas izteikts ar - ko sēsi, to pļausi.
zvirbulēns
z
A valdības vadītājs Dombrovskis, ko tas saka?
M.Dz.
M
Tas ir tikai normāli, ka arī ārstiem un medmāsām ir reāls algas samazinājums vairāk nekā 20% - paskatieties, kas notiek valsts pārvaldē. Parastajiem ierēdņiem tas samazinājums šogad varētu būt vairāk par 50% uz rokas. Es nesaku, ka tas ir forši, bet diemžēl tā ir realitāte un medicīnas iestāžu personāls nevar būt izņēmums uz ierēdņu, skolotāju, policistu, ugunsdzēsēju u.c. fona. Tāpēc nevajaga tā apvainoties un raudāt. Pārmetumi Annai jau tādā sektantiskā (ala Jaunā paaudze) manierē. Pagriez labāk otru vaigu, nevis soli atriebi. Katrā slimnīcā ir labi un godīgi ārsti un ir negodīgi. Arī bērnu, kas ir absolūti pretīgi, jo mazās sirsniņas nav ne pie kā vainīgas un izspiest no vecākiem naudu ir pavisam perversi. Bet, protams, mēs varam mērīt, kurā tā ir ierasta prakse, bet kurā izņēmums - ja vien paši ārsti gribētu ar korupciju cīnīties. Bet viņiem korupcija ir pārāk izdevīga, paskat, kādās mašīnās braukā apkārt...
es
e
Kādā veidā tie bērniņi ir uz nebēdu gandējuši veselību? Ir dažādi veselības aprūpes finansēšanas modeļi, lai pacientam katru reizi, kad to pārsteidz slimība. nav jāņem kredīts un jāieķīlā dzīvoklis. Kaut vai tā pati apdrošināšana, ko arī liela daļa strādājošo izmantoja "treknajos gados". Bet, protams, nedrīkst iebraukt otrā grāvī - ASV apdrošināšanas (ne)sistēmā, kam Obama atkal ķēries klāt (demokrāti jau mēģināja arī iepriekš, bet nesanāca). P.S. Un aizdomājies, kāpēc tik nenormāli daudz pelna dažādas farmācijas un medicīnas iekārtu firmas - vai tikai tas nav sava veida monopolstāvokļa izmantošana, jo mirt taču negrib neviens, tāpēc, neskatoties uz sakačātajām cenām, zāles pirks. Tur jau saknē ir netaisnība, lai gan, protams, ja grib ieviest pārprasto "mežonīgo kapitālism", tad tas ir OK. Bet var arī vēlēties dzīvot sociāli atbildīgā valstī un sabiedrībā. Jautājums ir par to, kādas vērtības gribam redzēt.
... Annai
.
Šie vārdi Tevi novedīs pie tā, ko esi pelnījusi. Tikko Tu nepamatoti un negodīgi apvainoji tos, kas to tiešām NAV pelnījuši. Es nesaku 100%... protams, jebkurā vietā vienmēr atrodas kāds, kas nestrādā pēc likuma, grib gūt savu labumu utt. Taču, kā jau teicu, šajā slimnīcā tādu ir mazāk kā uz vienas rokas pirkstiem saskaitīt. To es rakstu, jo, atšķirībā no Tevis, patiešām zinu, kā ir.
Anna
A
Beidz muldēt! Tur ir maksājuši vienmēr. Turklāt arī tur šai slimnīcā pacientus nejēgā ilgi- iestāšanās divas, trīs dienas pirms operācijas, piemēram, ir vēl sīkums, tāpāt gaidīšana uz izmeklējumiem. Un tur jau tā nauda aiziet- guļot pa tukšo.
Ir
I
Nesatraucies, "es" - maksāju visus nodokļus, tikai esmu atmetis padomju domāšanu, ka veselību var gandēt uz nebēdu un tad par velti ārstēties. Absolūto minimumu arī šobrīd veselības aprūpē var saņemt par velti, bet naivi domāt, ka ar šo finansējumu (arī ar tiem daudzajiem, kas nodokļus nemaksā, bet ārstēties grib par velti) varēs izvairīties no rindām vai maksāšanas.
Anna
A
Nesanāks, jo viss lērums cilvēku, kam nesanāk naudas maksas pakalpojumiem, vienkārši nonāks tai valsts finansētajā neatliekamajā palīdzībā. Jau agrāk daudzi nonāca, bet daļai paveicas sagaidīt plānveida palīdzību, tikai jautājums, cik labi pēc tās gaidīšanas bija rezultāti. Turklāt bērniem ir tā problēma, ka viņiem vēl ir jāaug, jāatīstās, tāpēc ir, piemēram, noziedzīgi muldēt, ka ortopēdija pagaidīs....
...
.
Tikai pilnīgs medicīnas jomu nezinošs idiots var ieteikt nomainīt BKUS vadību! Mozgis ir visgodprātīgākais vadītājs, kāds jebkad redzēts. Būtu visi tādi kā Mozgis, šī valsts nebūtu iebraukusi tādās nelikumībās un, izrietoši, krīzē. Viņa slimnīca, neskatoties uz to, ka maksas pakalpojumus sniedz ārkārtīgi mazos apjomos (kā jau rakstā minēts - 1,8%, atšķirībā no pieaugušo slimnīcām, kas ar maksas pakalpojumiem pelna milzu naudu, bet parādi tām arī nez kāpēc ir milzīgi), strādā praktiski bez parādiem. Marikai - algas personālam ir samazinātas iespaidīgi. Vari priecāties, pamuļķe! Kalkulējot varbūt sanāk ''tikai'' 20%, be realitātē, noņemot piemaksas par, piemēram, virsstundām utt, zaudējums no algas katram darbiniekam ir daudz lielāks kā 20%. Jau tā šajā slimnīcā pelnīja daudz mazāk kā citās, tāpēc, ka ir godīgs vadītājs, kurš strādā pēc likuma un maksā tik, cik paredzēts pēc likuma, nevis taisa mahinācijas. Nodaļas jau sen ir sablīvētas, cik vien var, lai nav lieku izdevumu. Arī aplokšņu problēma BKUS ir ar viszemāko procentu valstī, lai neteiktu vairāk. Tādus brīnumus kā piecdesmitniekus un simtniekus aploksnē vismaz 98% personāla nekad mūžā na redzējuši. Nevajag spļaut acīs tiem, kuri reāli kaut ko dara šīs valsts labā un strādā neticami smagu, riskantu un augstvērtīgu darbu par zemu samaksu. Principā tas tāds enerģētisks likums: ja iespļāvi dvēselē tam, kurš to nekādi nav pelnījis, tas smagi atgriežas atpakaļ. To saku tādām marikām, kas nekā nejēdz, bet spļaudās pa labi, pa kreisi pilnīgi bz pamata.
celtnis
c
Bilde tiešām neglīta!
niknais
n
Atkal jau!! Kā ir raksts par bērniem, tā atkal liek šo debilo bildi!!... Novāciet! :((((
es
e
Labrīt, Tu varbūt nodokļus nemaksā un tāpēc gribi gan par veselību, gan policiju, gan skolu maksāt skaidrā. Es maksāju nodokļus un pamatpakalpojumus gribu saņemt no valsts.
Ir
I
Taču vienreiz jāatmet komunistu domāšana. Nekas nekur nav par velti, par visu ir jāmaksā. Par maizi veikalā maksājam, bet iedomājamies, ka veselībai (ko paši nereti sabeidzam) jābūt par velti.
Marikai
M
Tev par prieku varu pateikt, ka ir samazinātas gan algas, gan personālu mazina, gan samazina vēl visu citu, ko vien var samazināt. Ja domā, ka samazinātais un algu ziņā apcirptais personāls tagad automātiski nozīmē rindu samazināšanos, ta kļūdies. Valsts par visiem medicīnas pakalpojumiem ir samazinājusi samaksu, ko tā maksā slimnīcām par padarīto. Tā kā, ja naudas nav, tad labākajā gadījumā ir rindas.
alias
a
Bērnu slimnīcā sistēma ir tieši tāda pati kā visur citur - ja gribi, lai bērnam tiešām ir bezmaksas ārstēšana, gaidi pusgadu rindā, ja tev rūp sava bērna veselība, maksā pilnu un vēl pamatīgi sakāpinātu cenu un tiksi rīt. Latvijā visos līmeņos sen jau ir pilnīga maksas medicīna. Tad kāpēc spēlēt paslēpes? Jāatstāj pāris valsts slimnīcas pa visu valsti, jāizveido neatliekamās palīdzības dienesti ar vienmērīgu pārklājumu un pārējās visas ir maksas medicīnas iestādes. Tagad ir it kā valsts slimnīcas, kurās ir par valsts naudu pirktas dārgas iekārtas, kuras tiek izmantotas privātajā medicīnā par milzu samaksu. Starp citu, ir vērts arī padomāt par to, ka vismaz vienai slimnīcai Latvijā varētu būt Sarkanā krusta pakļautība ar mūķenēm medicīnas personāla vietā. Šādas labdarības slimnīcas nabadzīgajiem iedzīvotājiem ir pat ļoti attīstītās valstīs un lieliski darbojas uz starptautisko labdarības līdzekļu rēķina.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas