Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - Dombrovskis nevērtē Zalāna ierosinājumu apvienot četras ministrijas

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) uzskata, ka jautājums par ministriju apvienošanu vai likvidēšanu sākotnēji ir risināms koalīcijas partneru debatēs, atturoties no jebkādiem minējumiem vai spekulācijām par viena vai otra scenārija realizēšanu. Šādu paziņojumu premjers izplatījis, reaģējot uz reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra Edgara Zalāna (TP) izteikumiem LNT raidījumā 900 sekundes, ka vajadzētu apvienot četras ministrijas un valdībā nepieciešami vien astoņi ministri.

E. Zalāns uzskata, ka pašreizējais budžets nosaka astoņu ministriju nepieciešamību. "Es domāju, ka atslēga būs tajā, vai izdosies apvienot četras ministrijas. Tas ir reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju, Satiksmes ministriju, Ekonomikas ministriju un Vides ministriju. Tas varbūt izklausās pārdroši, bet uz tur neko pārdrošu neredzu. Tā problēma ir man kā cilvēkam, kas ir strādājis tieši ar attīstības plāniem, ka tomēr ministrijas spītīgi sargā savu sētu, kā saka, spītīgi gandrīz kā ar suņiem, kas vērstu uz kaimiņu pusi. Tas ir lieku resursu patēriņš," intervijā teica ministrs. Savu piedāvājumu viņš plāno iesniegt koalīcijai.

Savukārt premjers izklāstīt sava piedāvājuma detaļas ir gatavs tikai pēc tam, kad šis jautājums būs pilnībā izdebatēts ar valdību veidojošās koalīcijas partneriem.

Par E. Zalāna ierosinājumu kā apsveramu izsakās Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis. "Tas [priekšlikums] ir runājams - tas tagad varētu ieiet tādā diskusiju, plānošanas un izvērtēšanas stadijā, bet diez vai līdz Saeimas vēlēšanām tas jau notiktu," aģentūrai BNS teica parlamentārietis, vaicāts, vai astoņu ministriju modelis patlaban varētu būt optimālākais pārvaldes apjoms.

Daloties pārdomās par iespēju reorganizēt vēl plašāk ministriju sastāvu kā to vēl pirms pusgada rosināja arī TP, Brigmanis vairākkārt uzsvēra, ka pie tik visaptveroša jaunas ministrijas kompetences lauka vispirms jāizvērtē, vai patlaban ir gatavs kandidāts tās vadībai. "Pirmkārt jau jāredz, kas to varētu vadīt - piemēram, [eirokomisāra Andra] Piebalga kungs vai valsts kontroliere Inguna Sudraba," noteica tautas kalps, iepriekš atzīstot, ka, viņaprāt, pats Zalāns gan tik apjomīgu ministriju nevarētu pārraudzīt.

"Es domāju, ka Zalāns to vadīt noteikti nevarētu. Tur jābūt ļoti spēcīgam cilvēkam," sacīja Brigmanis, vienlaikus veltot atzinīgus vārdus koalīcijas partnera darbam RAPLM vadībā.


(papildināta ar 4.-6. rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas