Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

papildināta - Dombrovskis uzslavē Repšes lēmumu sākt VID reorganizāciju

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) pozitīvi vērtē finanšu ministra Einara Repšes (JL) lēmumu, vienpersoniski sākt Valsts ieņēmumu dienesta (VID) reorganizāciju, raksta BNS.

Šodien finanšu ministrs E.Repše parakstīja rīkojumu par izmaiņām Valsts ieņēmumu dienesta (VID) struktūrā un veicamajiem pasākumiem, ziņo Finanšu ministrija (FM). Rīkojumā uzdots izstrādāt VID reglamentu atbilstoši  ministrijas iepriekš izstrādātajai VID struktūrshēmai un to iesniegt līdz 10.augustam finanšu ministram saskaņošanai.

Pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru trešdien V.Dombrovskis sacīja, ka otrdienas valdības sēdē parādījušies tādi koalīcijas partneru iebildumi, kādi nebija bijuši iepriekš. Līdz ar to šo jautājumu vajadzēšot pārrunāt koalīcijas partiju sadarbības padomē pirmdien.

Valdības vadītājs teica, ka VID reorganizācija bija viens no jautājumiem, kuram bija jāvirzās uz priekšu, ņemot vērā arī to, ka reorganizācijas dēļ sagaidāms būtisks štatu samazinājums, kā arī vairāku VID reģionālo iestāžu likvidācija.

«Faktiski šie lielie strīdi, kas ir politizēti, ir tikai par centrālā aparāta struktūru, tie nav par šiem reformas pamatprincipiem,» sacīja premjers.

Savukārt Valsts prezidents Valdis Zatlers teica, ka VID reorganizācijas process ir normāls reformu darbs, kas ir pašsaprotams un veicams, lai šīs struktūras vadību un darbu padarītu efektīvāku, ziņo BNS.

Pēc prezidenta domām, šā lēmuma skatīšanas gaitā radušies strīdi un domstarpības vērtējams kā normāls valdības darbs. Arī E.Repšes kā finanšu ministra rīcība esot vērtējama kā saprotama, jo VID darbojas viņa vadītās ministrijas pakļautībā.

E.Repše vienpersoniski izlēma uzdot VID vadībai veikt plānoto reorganizāciju pēc tam, kad otrdien valdības sēdē pret reorganizāciju iebilda ZZS un Tautas partija, kas jau iepriekš koalīcijas padomes sēdēs ļāva noprast, ka nepiekrīt plānotajai Muitas kriminālpārvaldes un Finanšu policijas apvienošanai. Aizkaitināts par šādu iznākumu, E.Repše otrdien noraidīja tieslietu ministra Mareka Segliņa (TP) priekšlikumu balsot par VID reorganizāciju, paskaidrojot, ka vairs nevar šo jautājumu vilkt garumā, un izlēma tālāk rīkoties bez valdības atbalsta.

Saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likumu finanšu ministram ir tiesības dot rīkojumu par viņa ministrijai pakļautas iestādes reorganizāciju. E.Repše uzskata, ka plānotā reorganizācija uzlabos VID darba efektivitāti un novērsīs funkciju dublēšanos.

Saskaņā ar FM piedāvātajiem grozījumiem VID nolikumā VID ģenerāldirektoram paredzēti divi vietnieki pašreizējo četru vietā. Ģenerāldirektoram būs tieši pakļautas septiņas VID struktūrvienības: Finanšu pārvalde, Juridiskā pārvalde, Slepenības režīma nodrošināšanas daļa, Resursu un vadības lietu pārvalde, Starptautisko attiecību un komunikāciju daļa, Finanšu un muitas kriminālpārvalde un Iekšējā audita pārvalde.

Vietniekam nodokļu jomā būs pakļautas piecas VID struktūrvienības: Galvenā nodokļu pārvalde, Nodokļu maksātāju konsultēšanas pārvalde, Lielo nodokļu maksātāju pārvalde, Nodokļu auditu pārvalde un Akcīzes preču pārvalde. Savukārt vietniekam muitas jomā būs pakļautas divas VID struktūrvienības: Galvenā muitas pārvalde un Muitas auditu pārvalde. Tādējādi struktūrvienību skaits tiek samazināts divas reizes no pašreizējām 23 uz 14.

Uz jaunizveidotajiem amatiem, kas radīsies reorganizācijas rezultātā, plānots rīkot konkursus. Ticamāk, amatus zaudēs vairākas augstas VID amatpersonas, jo E.Repše jau paziņojis, ka VID jāstrādā cilvēkiem ar "nevainojamu reputāciju". Patlaban VID dažādos līmeņos strādā vismaz 20 cilvēki, kas figurē dažādos kriminālprocesos.

(papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI VAIRĀK

VID jaunās struktūras piedāvājums

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas