Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

papildināta - FOTO: Mākslas augstskolu rīkotajā protesta akcijā piedalās septiņi simti cilvēku

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Karlsons
K
Nē, rektoriem neviens algas necirtīs. Par to i nesapņojiet. Pamanīsies vēl pielikt klāt. Budžeta vietas noteikti jācērt! Lai maksā studentiņu vecāki atsperdamies. Vispār nav saprotams, kāpēc ne Kultūras ministrija, ne IZM nepārlūko augšgalu, visu baiso birokrātisko augstskolu aparātu, bet tikai tracina studentus un studētgribētājus.
Sīmanis
S
Jūsu dotā informācija tikai apstiprina sabiedrībā klīstošo domu, ka studentus uz ielām salt musina iet rektori,- lai viņi nezaudētu savas lielās algas. Kauns, ka kultūras cilvēki ir tik rijīgi. Jautājums vēl arī tāds: dažs rektors ieguvis profesora grādu. Par ko profesora grāds pienākas J.Siliņam,- tam, kas kliedz, ka bez viņa Ludzas ielas "akadēmijas" sagrūs Latvijas kultūra? Nekas nav ne dzirdēts, ne lasīts par Siliņa uzrakstītām monogrāfijām vai citiem korifejiskiem sacerējumiem. Ieteicams Kultūras ministrijai veikt nopietnu - neatkarīgu !!!! - rektoru atestāciju un viņu pārvaldīto iestāžu finanšu auditu. Kā var būt valsts augstskolu rektoru atalgojums lielāks par Ministru prezidenta algu????
***
*
Piekrītu rakstītajam, ka mums ir talanti, par kuriem runā pasaule un kas mums jāzina, bet vai vienmēr tas ir pedagogu nopelns??? Kurš Latvijā, piemēram, ir gratulējis A.Garanču kā kaut ko īpašu un vai dieviņ, gandrīz vienīgo, kas kaut ko spēj. Viņa pati. Varētu padomāt, ka citu talantīgu pedagogu nav. Turklāt centīgi un gudri, kas sevi spiesti pierādīt pa kaktiem individuāli strādājot.Bet vecie mācībspēki tak klāt pie strādāšanas nelaidīs. Staigā tik no vietas uz vietu, paši strādāt negrib, raud, ka nemaksā, cik būtu pelnījuši un ar intrigām ēd jaunos ārā. Turklāt tos, kas varētu strādāt ne sliktāk. Netalantīgie drīkst nīkuļot blakus, bet, ja jūt, ka elpa pakausī- tad tik rullē ar iznīcināšanu. Pati akadēmija taču šos pedagogus labi sagatavo. Vai visi, kas mācījušies pie milzu korefejiem ir sasnieguši kaut ko īpašu? Tas ir cilvēka individuāls darbs. Esmu lasījis kultūras forumos, ka neviens vien mega pedagoga "klients", teju bez balss paliek un pēc tam to glābj ārzemēs. Pēc prese slejām tāda sajūta, ka katrā mākslas augstskolā ir viens vai divi pasniedzēji, kas vispār kaut ko prot. Jo viņi sev šādu tēlu uzbur. Un tie, kam svarīgi tālāk karjerā visu laiku atsaukties uz šo vienu pedagogu kā kaut kādu nosacīto brendu, liecina, ka paši bez tā pedagoga pēc augstskolas tomēr nevar pastrādāt. Tad sanāk, ka tomēr neiemāca līdz galam?? Vai vajag savas akcijas celt??? Kopumā kultūras cilvēki ok.- vismaz kaut kādu pretsparu valdības dogmām pauž.
puniitis
p
Vai kāds LMA audzēknis nocēla Tev labu darbiņu no deguna priekšas? Varbūt Tavs bērns ir totāls neveiksminieks, kas tika izsviests no LMA? Kāpēc tāds naids, pretīgums? Nekas no nekā nerodas. Dizainer,izklausās pēc dziļi personīgas sāpēs, tādēļ arī visa šī žults izgāšana...
Vetis
V
Mākslas akadēmijai jā! Muzikas akadēmijai ,jā,jā! Nost ar kultūras šizofrenisko akadēmiju/
Vetis
V
Kultras akadēmija bāž studentām galvā Blavatskas (krieviija) šizofrēniskos murgus par "Balto tēvu" esamību Tibetes kalnos. Un par viņu valdīšanu pāri pasaulei. Kultūra ar šizofrēnijas pieskaņu!!!!!
Mūziķis
M
cērtiet algas rektoriem, bet nesamaziniet budžeta vietas!
zvirbulēns
z
Kultūras ministrija jāpievieno Izglītības ministrijai, Kultūras ministrijai nav jānodarbojas ar augstskolu lietām.
phe
p
mūzikas akadēmijas rektors saņem tikai 35 000 LVL gadā + honorāri...nabadziņš...
phe
p
mākslas akadēmijas rektoram alga 60 000LVL gadā!!! mēs esam dikti skopi nodokļu maksātāji! izglītību nepavisam negribam atbalstīt....
!
!
Tos celtniekus, kas purvos sabuvejusi jaunas, planas majeles, nav pat janosauj. :) Viniem jaliek tajas majas dzivot un tas uzturet. :)
phe
p
kultūras akadēmijas rektora gada ienākumi ir ap 40 000LVL, protams ka jāsatraucas! šorīt ziņās redzēju ka džeks satraucies ka studenti braucot studēt uz ārzemēm...jo tur ir lētāk!
anglosaxis
a
Man ir nācies sarunāties ar kādu celtnieku, kurš uzskata, ka visus māksliniekus, rakstniekus utt. jāapšauj, jo VIŅI TAČU NESTRĀDĀ...
Mūziķis
M
Eu, Dizainer! Runā tikai par sevi! Un vispār atver acis un ieraugi, cik PASAULES slavenu mūziķu 'saražojusi' mazā LV! Vai tādi vārdi kā Krēmers, Garanča, Vasks, Šimkus tev neko neizsaka? Vai tev nešķiet, ka tieši kultūras un mākslas jomā Latvija var lepoties?
Oskars
O
Paldies par Fotogrāfijām,bet kāpēc Latvijas Saeima STEIDZĪGI neizdala NAUDU no neparedzētajiem līdzekļiem lai mana TAUTA tiktu LABI IZGLĪTOTA talantīgos MĀKSLINIEKOS , UZVEDĪBĀ ,jo neprot LABI ZĪMĒT,un ir BEZSPĒCĪGI MĀCĪTIES, jo jau MIRST no BADA.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas