Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

papildināta - FOTO: Mierīgi beigusies protesta akcija pret jaunajiem Latvenergo tarifiem

Mierīgi un bez starpgadījumiem beigusies protesta akcija pie Rīgas pils un Saeimas ēkas, kuras laikā aptuveni 1000 cilvēku izteica  savu neapmierinātību par jaunajiem Latvenergo tarifiem.Jau ziņots, ka protesta organizētāji megafonā aicināja cilvēkus piedalīties akcijā un paust savu attieksmi pret Latvenergo jaunajiem tarifiem un pret valdības darbu.

Iedzīvotāji savās runās aicināja nepieļaut turpmāk "jostu savilkšanu" un līdzekļu samazināšanu dažādās jomās.

Protestētājiem bija plakāti, kas vēstīja: Gribu dzīvot! Gribu ēst! Negribu vairs skalus plēst!, Vai mūs grib iedzīt tumsas valstībā?, Latvenergo"! Nedzen tautu izmisumā!, Latvenergo tarifi - genocīds pret Latvijas iedzīvotājiem!, Mēs varam mainīt savu Latviju! un citi, raksta LETA.

Tāpat protestētāju rokās bija plakāti ar premjera Valda Dombrovska fotogrāfiju, kurai piezīmēts cūkas šņukurs.

Piketā starp iedzīvotājiem pulcējās arī dažādu politisko spēku pārstāvji. Protestētāji vēlējās sagaidīt Valsts prezidentu Valdi Zatleru,  saucot grupas  Labvēlīgā tipa dziesmas vārdus "pīrādziņ nāc ārā". Prezidents pie protestētājiem neznāca, bet uzņēma astoņus cilvēkus pie sevis Rīgas pilī.

Pie protestētājiem uz īsu brīdi iznākusi arī Saeimas spīkere Solvita Āboltiņa, kura aprunājās ar dažiem protesta akcijas dalībniekiem.

Starp protestētājiem bija arī biedrības Antiglobālisti dalībnieki un vairāki Arodbiedrību pārstāvji.

Latvijas Zemnieku federācijas (LZF) valdes priekšsēdētāja Agita Hauka piedalījās protesta akcijā pret Latvenergo jaunajiem tarifiem, jo uzskata – energotarifu palielināšana bloķē mazo un vidējo zemnieku saimniecību ražošanu. “Zemnieki elektrību izmantto visur, elektrība ir visa pamatā. Šobrīd mēs nesaprotam, vai ir vērts vispār strādāt. Mēs šodien esam šeit, jo nēvēlamies braukt prom,” skaidroja A.Hauka.

Cilvēku atsaucību šajā protesta akcijā LZF valdes priekšsēdētāja vērtēja kā kūtru. “Atnākuši aktīvākie, varbūt tie, kuri cer, ka kaut ko varētu mainīt,” piebilda A.Hauka.

Rendas pagasta Garjuru saimnieks Jānis Misa ceturtdien protestēja pie Prezidenta pils, jo elektrības pievilkšana viņa saimniecībai 80 metru attālumā no zemsprieguma līnijas viņam izmaksājusi 8148 latu. “Es pats personīgi gribēju atnākt ar sūdu dakšu,” savu noskaņojumu raksturoja Garjuru saimnieks. J.Misa uzskata – ceturtdien pie pils pulcējās salīdzinoši maz cilvēku, jo “visiem viss ir līdz kaklam un neviens vairs ne uz ko necer”.

“Mēs jau neesam āfrikāņi, kuri ķeras pie automātiem,” piebilda J.Misa. Saimnieks cer, ka 24. marta pasākumi ir tikai sākums, jo tarifu celšana esot bezatbildība.

Zigurds Strīķis ceturtdien piedalījās protestā, jo, viņaprāt, šī valsts vara savas pastāvēšanas laikā ir grāvusi Latvijas pastāvēšanas pamatu.

“Latvenergo jautājums ir viena no tuvredzīgās politikas izpausmēm,” norādīja Z.Strīķis. Protesta dalībnieks domā, ka cilvēku atsaucība varēja būt lielāka un protestam vajadzēja būt plašākam. “Protests nevarēja būt tikai par Latvenergo tarifiem, bet tam vajadzēja būt plašāk skartam. Galamērķim ir jābūt skatītam plašāk,” piebilda Z.Strīķis. Viņš cer, ka 24. marta protesta akcija spēs kaut ko mainīt. “Pat tekošs ūdens spēj izgāzt klinti,” skaidroja protesta akcijas dalībnieks.

Protestētāju rindas apstaigāja kāda sieviete, kura vāc parakstus par Latvenergo jauno tarifu atcelšanu, līdz plkst. 12.30 bija savākti aptuveni četri tūkstoši parakstu.

Protestētāji nekārtības neizraisīja un uzvedās mierīgi, bija ieradušies arī daži cilvēki ar salauztiem lietussargiem.

(papildināts viss teksts.) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas