Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Papildināta- Gailītis LTV Ziņu dienesta neapmierinātību skaidro ar dažu darbinieku ambīcijām

Jaunais Latvijas Televīzijas Ziņu dienesta (LTV ZD) vadītājs Mareks Gailītis dienesta darbinieku lūgumu izvērtēt televīzijas vadības piemērotību amatam vērtē kā dažu cilvēku ambīcijas.

Aģentūrai BNS Gailītis pastāstīja, ka ZD darbinieku neapmierinātība ar vadības lēmumiem par darbinieku atalgojumu un statusu ir dažu cilvēku ambīcijas, jo neviens nezaudēs nedz algu, nedz arī amatu. "Tas ir tīri saimniecisks jautājums, jo mainās televīzijas struktūra," viņš sacīja.

ZD neapmierinātību viņš arī skaidroja ar ieilgušo komunikācijas trūkumu starp dienestu un televīzijas vadību. Gailītis pauda neizpratni par žurnālistu neapmierinātību, jo noslēgtie līgumi paredz būtiskus uzlabojumus un jau pavasarī, kad LTV sāka restrukturizāciju, bija skaidrs, ka autorlīgumi nav gluži tādi, kādus tos vajag. Viņš skaidroja, ka tagad žurnālistiem nodokļus maksās no visas algas.

Gailītis norādīja, ka dienesta satraukums, ka pēc pārmaiņām pārtrauks rādīt vienu no visvairāk skatītajiem raidījumiem De facto, ir nepamatots - raidījumu turpinās raidīt, jo iedzīvotāji to ļoti skatās.

Savukārt ziņu darbinieku neapmierinātību ar viņa iecelšanu par ZD vadītāju Gailītis nosauca par nepamatotu, jo nav iespējams izvērtēt viņa piemērotību amatam, ja viņš tajā vēl nostrādājis tikai vienu pilnu darba dienu. "Nezinu, vai pa vienu darba dienu var izvērtēt manu piemērotību," viņš šaubījās.

Taču par viņa neatbilstību amatam, jo viņš nav ieguvis augstāko izglītību, Gailītis norādīja, ka tas ir jāskaidro televīzijas vadībai. Jau vēstīts, ka Ziņu dienesta darbinieki pirmdienas vakarā nosūtījuši atklātu vēstuli Nacionālajai radio un televīzijas padomei, lūdzot izvērtēt LTV ģenerāldirektora Jāņa Holšteina un LTV ģenerāldirektora vietnieka Edgara Kota atbilstību amatam - vēstuli parakstījušie vēlas vērst uzmanību uz LTV pēdējiem lēmumiem attiecībā uz Ziņu dienestu.

29.septembrī pēc darba dienas beigām dienesta darbiniekus iepazīstināja ar grozījumiem darba līgumos, kas jau no 1.oktobra būtiski izmaina dienesta darbinieku - žurnālistu un operatoru - atalgojumu un statusu.

Bez iepriekšējas informēšanas un vienošanās visi Ziņu dienesta žurnālisti vienpusēji tiek pārcelti darbā uz LTV Radošo daļu, daļai darbinieku ir mainīts amats un būtiski izmainīti darba pienākumi. "Uzskatām, ka šī LTV vadības rīcība ir prettiesiska, jo atbilstoši likumam par darba līguma izmaiņām ir jāinformē vismaz mēnesi iepriekš. Turklāt - ja mēs vienpusēji piedāvātos līgumus neparakstām triju dienu laikā (līdz 3.oktobrim), tad ir būtiski pasliktināta ZD darbinieku finansiālā situācija, jo septembrī mums paziņoja, ka no 1.oktobra tiek pārtraukti autoratlīdzības līgumi. Tādējādi, neparakstot piedāvātos darba līguma grozījumus, lielākā daļa ZD darbinieku saņems ļoti nelielu atalgojumu - vidēji trešo daļu no iepriekšējās darba samaksas," teikts vēstulē.

LTV Ziņu dienesta darbinieki norāda, ka darba līguma grozījumi "liek paust satraukumu arī par ziņu raidījumu nākotni sabiedriskajā televīzijā".

Vēstulē lūgts izvērtēt arī jaunā LTV Ziņu dienesta direktora Mareka Gailīša iecelšanas veidu un norādīts, ka Gailītis amatam nav piemērots. Vēstulē norādīts, ka izsludinātajā konkursā pretendentiem tika prasītas divas augstākās izglītības, tādējādi būtiski sašaurinot kandidātu loku. Taču konkursa gaitā spēles noteikumi tika mainīti, ļaujot uzvarēt pretendentam, kuram vispār nav augstākās izglītības. Vēstules autori uzskata, ka minētā LTV vadības rīcība liecina par nekompetenci un apdraud kvalitatīvu ziņu raidījumu pastāvēšanu LTV.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas