Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

papildināta - Iekšējo orgānu sistēmas bojājumus Ušakovam ārstēs Vācijā

Skābekļa trūkuma dēļ Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam (Saskaņas centrs) ir cietusi iekšējā orgānu sistēma, tādēļ pieņemts lēmums mēru nekavējoties transportēt uz klīniku Vācijā, portālu _Diena.lv _informēja mēra pārstāve Anna Kononova.

“Esam vairākkārt konsultējušies ar speciālistiem Berlīnes klīnikā, un viņi, kuriem ir ļoti liela pieredze šādu gadījumu ārstēšanā, ir piedāvājuši savu palīdzību,” portālam norādīja A.Kononova.

Plānots, ka mediķi no Vācijas ar speciāli medicīnas vajadzībām aprīkotu lidmašīnu šovakar ieradīsies Rīgā, lai nogādātu N.Ušakovu Berlīnē, kur viņa ārstēšanu turpinās vācu speciālisti, ziņo aģentūra LETA. Portāla tvnet.lv neoficiālā informācija liecina, ka N.Ušakova transportēšana varētu izmaksāt 20 000 eiro.

Jau vēstīts, ka N.Ušakovs slimnīcas intensīvās terapijas nodaļā nonāca svētdien, kad viņam pusmaratona laikā bija kļuvis slikti.

Mērs šogad skrējienam gatavojās aktīvi un bija apņēmības pilns uzlabot pagājušā gada rezultātu, taču izstājās pusmaratona distances pēdējā kilometrā. Pērn viņš šo distanci pievarēja.

Kā vēstīts, pirmdien Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Intensīvās terapijas un reanimācijas nodaļas vadītājs Pēteris Ošs Rīgas mēra veselības stāvokli raksturoja kā nopietnu bet stabilu, un atlabšana aizņemšot ilgāku laiku.

P.Ošs uzsvēra, ka N.Ušakovam nav konstatēta cerebrālā koma, kā to vēstīja atsevišķi mediji, un viņa smadzenes nav bojātas. Viņš "tiek turēts miegā", lai labāk varētu attīrīt organismu no vielām, kas sakrājušās skābekļa trūkuma dēļ, paskaidroja mediķis.

Nodaļas vadītājs norādīja, ka ārstēšana ir sarežģīta, jo Rīgas mēram līdz ar karstuma dūrienu skrējiena dēļ bijusi pamatīga fiziska pārslodze, tāpēc ārstēšanas process nebūs ātrs. P.Ošs neņēmās prognozēt, cik ilgi N.Ušakovam būs jāārstējas, bet tas varētu ilgt vairākas nedēļas.

(papildināta ar aģentūras LETA informāciju)



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas