Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - Jaunā laika frakcija Saeimā, visticamāk, kļūs lielāka

Ja Pilsoniskās savienības viena no līderēm Sandra Kalniete būs ievēlēta Eiropas Parlamentā, kas, pēc provizoriskiem vēlēšanu rezultātiem ir ļoti ticami, tad Jaunā laika frakcija Saeimā kļūs lielāka. S.Kalniete Saeimā ir ievēlēta no Jaunā laika, kurā pēc partijas šķelšanās palika 14 deputāti. Ja S.Kalniete kļūs EP deputāte, tad viņas vietā Saeimā nāktu nākamais kandidāts no Jaunā laika.

Aiz S.Kalnietes nākamie sarakstā ir Liene Liepiņa, Pēteris Ontužāns. Pēc deputātu maiņas parlamentā Pilsoniskā savienības frakcijā paliktu seši deputāti. Abas partijas ir valdošajā koalīcijā, kuras skaitliskais sastāvs līdz ar to nemainās.

Tāpat izmaiņas visticamāk skars arī LPP/LC Saeimas frakciju. Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka LPP/LC Saeimas frakcijā Rīgas domes deputāta kandidāta Aināra Šlesera vietā varētu strādāt Dainis Turlais, kurš gan arī kandidēja galvaspilsētas vēlēšanās. Ivara Godmaņa vietā, ja viņu ievēlēs Eiropas Parlamentā, strādās Dzintars Jaundžeikars.

"Jaunā laika" (JL) pārstāvja Krišjāņa Kariņa vietā parlamentā varētu strādāt bijušais Saeimas deputāts Alberts Krūmiņš.

No "Saskaņas centra" (SC) deputāta mandātus, visticamāk, noliks Sergejs Dolgopolovs un Nils Ušakovs, kuri kandidēja Rīgas domes vēlēšanās, kā arī Aleksandrs Mirskis, kurš varētu būt iekļuvis Eiropas Parlamentā. Pagaidām zināms tikai viens nākamais SC deputāts - treneris, bijušais Latvijas futbola izlases kapteinis Mihails Zemļinskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas