Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - "Kaupo" aizdedzies dēļ neuzmanīgas rīcības ar uguni

Uz katamarāna "Kaupo" pie Portugāles izcēlies ugunsgrēks, _Dienai _apstiprināja aizsardzības ministra Vineta Veldres (TP) padomnieks Mārtiņš Kaprāns. Uz klāja atradušies pieci cilvēki, kuru evakuācijā iesaistījušies Portugāles glābšanās dienesti. Pagaidām nav zināms, vai ir cietušie.

"Kaupo" bija ceļā no Portugāles uz Kanāriju salām. Latvijas Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC Riga) saņēma informāciju no starptautiskās avārijas satelītsakaru sistēmas signālu par avārīju uz Kaupo saņēma plkst. 08.20. Signāls nācis no aktivizētas Kaupo avārijas radiobojas Atlantijas okeānā, aptuveni 100 jūras jūdžu attālumā no Portugāles krasta, Dienai skaidro Krasta apsardzes dienesta pārstāvis Roberts Lakučs.

Nekavējoties informācija tika nosūtīta MRCC Lisabon. Portugāles meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs centās nodibināt radiosakarus ar katamarānu Kaupo, taču tas līdz pat šim brīdim nav izdevies. Sazinoties ar rajonā esošajiem kuģiem MRCC Lisabon noskaidroja, ka viens no kravas kuģiem avārijas radio kanālā saņēmis izsaukumu no katamarāna Kaupo, kura kapteinis informējis par avārijas situāciju un paskaidrojis, ka vienam no apkalpes locekļiem, neuzmanīgi rīkojoties ar uguni, izraisījis ugunsgrēku.

Pašreiz Portugāles Jūras spēki uz notikuma vietu ir nosūtījuši vienu karakuģi un patruļlidmašīnu.

Jau vēstīts, ka 1.novembrī katamarāns «Kaupo» devās braucienā ap zemeslodi. Bija iecerēts, ka ceļojuma kopējais ilgums varētu būt apmēram divi gadi.  «Kaupo» komandā ir tāljūras jahtu kapteinis Aleksandrs Popovs un radiste Svetlana Timofejeva, «Kaupo» būvētāja un ilgadējā kapteiņa Valda Grenenberga-Grīnberga dēls bocmanis Aigars Grenenbergs un mehāniķis Nikolajs Vederņikovs, kuri paredzējuši veikt visu plānoto distanci, kā arī jahtu kapteinis Vladimirs Parhomenko un Artūrs Korņejevs. Daļa komandas brauciena laikā bija paredzēts mainīt. Vēlmi piedalīties šajā pasākumā iepriekš izteica arī fotogrāfs Viktors Gržeškevičs un ASV pilsonis Linards Kārkliņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA


Katamarāns «Kaupo» dosies otrajā braucienā apkārt pasaulei

Jā, viņi atkal dodas ceļā! (raksts pielikumā "SestDiena")

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas