Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - Koalīcija atbalsta FM piedāvāto VID reorganizācijas plānu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Viesulis
V
To TūP ielikteni ar visu bandītu kompāniju beidzot ir jātriec ratā. Apnicis, cik infantīls ir VID - vieniem piekasās par sīkumiem tajā pašā laikā pieverot acis uz to, ka daži mierīgi slēpj miljoniem latu. VID pašreiz īsteni atspoguļo patieso situāciju valstī, kad vieni ir svarīgāki un labāki par citiem, kurus var čakarēt bez mitas!
aubns
a
VID šodienas sistēmu varētu raksturot ar 2 vārdiem: milzīgs iekšējais birokrātisms (piem., katram papīram, kas iziet no VID, vajag 10 vai rairāk vīzas) un politisko partiju interešu piesegums (kuru partiju? varu tikai minēt). Diemžēl šie 2 aspekti velkās līdzi VID visā tās darbības vēsturē kopš 94.g.
Berta
B
Kādā ziņā?
Kaspars Gasūns
K
Gribēju vēl piebilst, ka Ogres VIDs ir humānākais Latvijā! ;)
Kaspars Gasūns
K
Piekrītu, ka varas maiņa VIDā nav gluži nesautīga no JL puses, tomēr es labāk izvēlos partiju, kura pārstāv starptausko kapitālu, jo vietējie oligarhi izskatās vispār prātu zaudējuši. Uz doto brīdi starptauskie investori izskatās atbildīgāki. Tomēr nav teikts, ka tas būs nelietderīgi. Vašķēviča gadījumā patiešām ir "daudz jautājumu". Un tā var turpināt. Man pat īsti nav skaidrs, kāpēc audita daļa viņiem ir iekšēja un nav nopietnas ārējas kontroles sistēmas. Tomēr pats galvenais patiešām ir nodokļu iekasēšanas efektivitāte. VID līdz šim lielos vilcienos nestrādāja nebūt tik slikti! Arī elektroniskā deklarēšana reāli darbojas (ja cilvēks nav slinks pajautāt). Bet ir vajadzīga VID tālāka transformēšanās no atriebīga sīku papīrīšu kolekcionāra un mazo/vidējo nodokļu maksātāju terorizētāja par efektīvu un visos līmeņos racionāli organizētu iestādi. Ja viņi patiešām spēs pārcelt sava darba uzsvaru uz lielajiem uzņēmumiem, tad vispār būs lieliski, jo tiem viņi līdz šim ar līkumu gāja - vieglāk taču ir pačakarēt sīkos, turklāt arī pretī nedod. (Tam gan nav tieša sakara ar "Vaškēviča reformām", kaut gan kas gan liedz šaut kādas divas vai pat trīs pīles vienā reizē. :D ) Ja vēl kāds spēs muitā korupciju kaut par 10% mazināt, tad vispār būs lieliski... bet nu nevajag pārlieku aizrauties ar zinātnisko fantastiku! :)
Tā tā
T
Lai Jakāns netēlo jēru! Kad es viņam aizsūtīju vēstuli ar izklāstītiem un pārbaudītiem faktiem par Finanšu policijas inspektoru regulāro kukuļu izspiešanu un draudiem, un kad šīs sarunas tika no VP ierakstītas un pat ierosināta krimināllieta (toreiz vēl nebija procesa likuma), tad Jakāns man vispār neatbildēja. Lietu klusiņām pārkvalificēja uz "vienkārši draudiem", nosūtīja uz Ekonomikas policiju, pēc tam uz attālāku rajonu parastam kārtības policijas inspektoram (!!!) un tur to izbeidza, sākotnēji vispār kādu gadu aizmirstot pie šīs krimināllietas strādāt, arvien ierakstot lietas materiālos lūgumus pagarināt termiņu, it kā cietusī persona esot izbraukusi no Latvijas. Jāsaka, ka tā vispār ir tradicionāla Ekon. noziegumu nodaļas spēlīte. Jakāns ir melis, kurš sastrādājas ar VP Ekonomisko noziegumu nodaļu un kurai dod norādījumus, kā izbeigt lietas, kur noziedznieki ir VID darbinieki.
edmunds
e
ja jakaans pienjeema taadu saubiigu cilveeku kaa vaskeviscs darbaa tad arii jakaanam ir jaatkaapjas! roka roku mzagaa :)(
Nellis
N
Pazīstot viņu ilgāku laiku varu piekrist tam,ka Jakāns ir godīgs, ļoti punktuāls un taisnīgs ,sastrādāt ar viņu ir patīkami.
Vaira
V
Man jau gan Jakāna kungs vienmēr ir bijusi simpātiska persona,lai neteiktu vairāk.
ciniķis
c
Kāda starpība, kurš tur būs tajā VID vadībā? Varbūt šitie naivie komentētāji domā, ka JL ieliks savu cilvēku un valstī pēkšņi iestāsies kārtība? Muahahahahaha, muahahaha, nu kā jūs nesaprotat šo politisko sistēmu, tas taču ir tik vienkārši - ir ekonomiskie grupējumi, pelēkie kardināli, oligarhi, korporācijas da vienalga kas. Šie grupējumi demokrātiskajā sistēmā veido paši vai finansē politiskās partijas. Varu derēt - vismaz 90% dienas komentētāju domā, ka ekonomiskie grupējumi partijas finansē tīri altruistisku, filantropisku un cilvēcisko vērtību vadīti, bet būs vien jāapbēdina - visas partijas tiek finansētas un veidotas ar vienu vienīgu mērķi - realizēt savas biznesa intereses un pelnīt pēc iespējas vairāk. T.i. patērētāju sabiedrības demokrātiskā modeļa pamatā ir nauda un vēlreiz nauda nevis morālās, demokrātiskās vai citas vērtības. Protams, lozungos tās tiek piesauktas pat ļoti karsti, tikai realitātei ar tām nav nekāda sakara. Labi, ko es te stāstu ( tāpat nesapratīs vairākums), bet atgriežoties pie tēmas, nu, tad lūk, JL nonākot pie varas nomainīs dažus vīriņus amatos un viss turpināsies precīzi tāpat kā tas bija līdz šim un būs gan VIDā korupcija, gan kontrabandu piesegšana, gan viss pārējais. Iespējams, ir grūti saprast šo sistēmu, bet tā nu tad ir iekārtots. Tā, ka vara atmest savu naivumu un jau sākt lamāt nākamos VID ģendirektora kandidātus un vainot korupcijā un citos pasaules grēkos.
dzeris
d
Jebkurā gadījumā, reorganizācija tur sen bija nepieciešama, un, galvenais, atbrīvoties no TP cilvēkiem, kur tie, tur visi zina, kas notiek. Jakāna sejas izteiksme uz foto izsaka visu.
Pareģis
P
JL koncentrēs varu apvienojot Finanšu policiju un Muitas kriminālpārvaldi izveidojot vienu monstru - finanšu un muitas kriminālpārvaldi, kur saliks amatos savus cilvēkus un pārņems visu nelegālo biznesu uz LV - Krievijas robežām, bet prieki būs īsi, pēc pusgada šī valdība kritīs un nāks vietā jauna, kas atkal uztaisīs reorganizāciju un izmetīs JL cilvēkus no amatiem, tā JL kārtējo reizi tiks atrauts no siles pat īsti nepaspējot no tās pabaroties un uzaudzēt taukus ( naudu) 2010.gada saeimas vēlēšanām. JL misija - pieņemt visus nepopulāros lēmumus būs izpildīta ar jaunā budžeta pieņemšanu, pēc tam sāksies intrigas, pilnmēneši un "dunči mugurā". 2010.gada vēlēšanās nevienai no labējām partijām nekas nespīd, nebūs viņi pie varas izņemot šleseru.
kokers
k
nu ok, pedejo gadu kaa privatpersona neesmu VID bijis, tachu uznjemumiem joprojam ir nepiecieshami neskaitami papiri, nestastiet man, ka VID birokratijas aparats stradaa nevainojami un ka viss ir izdarits, lai cilvekiem atvieglotu dzivi. Nakosaa lieta ir privatie komersanti un ar to saistitaas atskaites. Tas ir shausmigakais murgs kaadaa veidaa nakas kolekcioneet tos chekus...
SIA MIA
S
...man nesen bija saruna ar kādu VID darbinieku es viņam vaicāju: kapēc Visus pirmdokumentus un atskaites nevar apvienot vienā lielā elektroniskā datu bāzē...man kā uzņēmējam tas būtu ļoti pat izdevīgi nebūtu jāspaida zīmodziņi man uz pavadzīmēm vebūtu karts papīrītis jāparaksta...viss notiek elektroniski .... viņš smejoties atbildēja bet tad taču man nebūs ko darīt un būš jāaiziet no darba..... tātad var secināt ka tomēr varbūt vajadzētu to dienestu drusciņ patīrīt :)
.......
.
Jau vairākus gadus nav vajadzības doties uz VIDu. lai pildītu deklarācijas, bet to ir iespējams izdarīt elektroniski, tā kā vajag tikai painteresēties kādi jaunumi un ka siespējams šajā sakaŗā. Tāpatās, ja iesniedzot deklarāciju ir pārmaksa un norādīts konta numurs, tad nav jāiet uz VIDu ne pēc kāda čeka. Nevajag vainot VID par savu nezināšanu un neizdarībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas