Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

papildināta - Krapāne: Ašeradena statuss pagaidām "nekāds"

Bijušais a/s Diena prezidents Arvils Ašeradens, ko premjera birojs uzrunājis vadīt Latvijas televīzijas (LTV) un Latvijas radio (LR) apvienošanu, savā darba grupā aicinājis vairākus mediju speciālistus. Uzrunāto vidū ir žurnālisti Edijs Bošs un Jānis Domburs, akadēmiskās vides pārstāvji Inta Brikše un Dmitrijs Petrenko, reklāmas speciālists Ģirts Ozols. Viņš ticies arī ar Nacionālās radio un televīzijas padomes vadītāju Ābramu Kleckinu, abu sabiedrisko mediju ģenerāldirektoriem, kā arī ar atsevišķiem politiķiem, kuri izrādījuši vēlmi ar viņu tikties.

Premjera preses sekretāre Līga Krapāne portālam Diena.lv norāda, ka A.Ašeradena statuss gan pašlaik ir "nekāds". Viņš ir uzrunāts, taču par viņa apstiprināšanu tikšot lemts kopā ar koalīcijas partneriem. L.Krapāne uzsver, ka premjeram ir tiesības A.Ašeradenu apstiprināt vienpersoniski, taču viņš esot izvēlējies iet atklātības ceļu. Uz jautājumu, vai gadījumā, ja koalīcijas partneri neatbalstīs A.Ašeradenu, premjers viņu apstiprinās vienpersoniski, L.Krapāne atbild: "Par to nav domāts."

Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTP) kopā ar LR un LTV ceturtdien preses konferencē izplatīja kopīgu paziņojumu, uzsverot jautājumus par sabiedrisko jautājumu finansējumu un apvienošanu, norādot, ka nav skaidrības, kā valdība un likumdevējs piedalās šajā apvienošanas procesā. NRTP, Latvijas Televīzija un Latvijas Radio vistuvākajā laikā aicina uz tikšanos premjeru Valdi Dombrovski, kā arī Saeimā pārstāvētās partijas, lai noskaidrotu kopīgās pozīcijas un veidu kā šīs pozīcijas realizēt.

Jaunā laika priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa  Neatkarīgajai teica, ka šodien viņas pārstāvētā partija tiksies ar A.Ašeradenu un tikšanās notiks pēc L. Krapānes lūguma. "Viņš stāstīs par savu redzējumu saistībā ar LTV un LR apvienošanu. Nekādi lēmumi par to nav pieņemti, taču skaidrs ir tas, ka nozīmīgākā loma ir Nacionālajai radio un televīzijas padomei (NRTP)," teikusi S. Āboltiņa.

Pēc Neatkarīgās vēstīta, neoficiāli zināms, ka A.Ašeradens darba grupā piesaistījis Intu Brikši, Ediju Bošu, kā arī vēl citus cilvēkus. "Jā, mani personīgi uzrunāja A. Ašeradens. Galvenais uzdevums, ko mums vajadzēs paveikt, ir saistīts ar sabiedrisko mediju būtisku restrukturizāciju, kādu vietu iegūs jaunveidojamais medijs. Šajā grupā mediju profesionāļiem vajadzētu definēt, kas vispār ir sabiedriskais medijs," darbību darba grupā apstiprināja I. Brikše.

Jau vēstīts, ka abi sabiedriskie mediji Latvijā atrodas smagā finanšu situācijā un arī nākamajā gadā finansējums nebūs pietiekams. Viens no priekšlikumiem ir apvienot Latvijas Radio un Latvijas televīziju.


(papildināta ar 3. rindkopu)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas