Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

papildināta - Krastmalā pulcējas arī pretpraida aktīvisti

11.novembra krastmalā pie Akmens un Vanšu tilta sestdien no rīta pulcējušies arī praida pretinieki.Viņi tur dažādus plakātus, piemēram, varavīksnes krāsas plakātu, uz kura rakstīts vārds “grēks”. Tāpat uz plakātiem redzami citāti no Bībeles, kas nosoda homoseksuālismu, tie ir krievu, angļu un latviešu valodā. Kā _Diena _uzzināja no Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāves Sigitas Pildavas, šis nav pieteikts pikets, un piketētāji ieradušies individuālā.

Pie Akmens tilta pulcējušies vairāki desmiti protestētāju, kuru vidū manāmi gan draudzes “Jaunā paaudze”, gan nacionālradikāli noskaņoto spēku pārstāvji.

Tiek teiktas runas, un megafonā tiek izsauktas nosodošas frāzes. Protestētāji tur lelli, uz kuras rakstīts “Es atļāvu izdzimteņiem apgānīt 11.novembra krastmalu”. Daļa protestētāju saģērbušies baltos tērpos ar kapucēm, uz kuriem redzams radioaktīvas vielas apzīmējums.

Diena novēroja, ka daži no cilvēkiem, kas savulaik, ievēlot pašreizējo Valsts prezidentu Valdi Zatleru, publiski atbalstīja viņu, patlaban nosoda prezidentu.

Īsi pirms plkst.10:30 gājiens vēl nebija sācies.

Krastmala ir ierobežota, un iekļūt plānotā gājiena vietā var pie Anglikāņu baznīcas, kur policija ar pasākuma organizatoriem seko līdzi tam, kas iekļūst teritorijā. Gājiena norises vietā savākušies arī skatītāji.

(Plkst 10:30 papildināts no 4.rindkopas.) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas