Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - Kratīšana Tiesībsarga birojā

Tiesībsarga birojā notikusi kratīšana un izņemts biroja vadītāja padomnieces finanšu jautājumos dators, liecina _Diena.lv rīcībā esošā neoficiālā informācija. _Policija notikušo nekomentē, taču tiesībsargs Romāns Apsītis apstiprina, ka birojā bijusi Ekonomikas policija.

R.Apsīša padomniece finanšu jautājumos ir Jolanta Bojāre. "Komentāru nebūs," telefonsarunā ar Diena.lv sacīja J.Bojāre.

Savukārt R.Apsītis portālam pastāstīja, ka policisti ieradušies arī pie viņa, taču, kas noticis citos kabinetos viņš nezinot. Policisti gribējuši aprunāties, taču R.Apsītis tobrīd bijis aizņemts un puses vienojušās, ka jautājumi tiks atsūtīti rakstiski. "Nevienam jau nav patīkami, ka atnāk policija, bet esmu jurists un taisnība ir jānoskaidro," viņš komentēja.

R.Apsītis teica, ka runa ir par birojas darbinieces Annijas Dāces sūdzību. Viņa iepriekš policiju lūdza sākt kriminālprocesu par tīšu neatļautu piekļūšanu viņas elektroniskajam pastam un  informācijas neatļautu izmantošanu.  A.Dāces vēstules, ne tikai darba, bet iespējams arī privātās, lasījis darba devējs. A.Dāce bija nosūtījusi Saeimas deputātiem informāciju par to kā Tiesībsargs izmanto budžeta līdzekļus. A.Dāce ir pārliecināta, ka darba devējam ir jābrīdina, ka tiek lasīti viņu e-pasti.

Ekonomikas policijas pārvaldē sākts kriminālprocess par neatļautu piekļūšanu A. Dāces elektroniskajam pastam. Kā aģentūrai LETA sacīja Valsts policijas preses pārstāve Linda Neimane-Zobena, pēc kādas personas iesnieguma saņemšanas policijā ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 144.panta 1.daļas - par personas korespondences, pa telekomunikāciju tīkliem pārraidāmās informācijas noslēpuma tīšu pārkāpšanu, kā arī par tādas informācijas un programmu noslēpuma tīšu pārkāpšanu, kas paredzētas lietošanai sakarā ar datu elektronisko apstrādi. Minētais likuma pants paredz vainīgo personu sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz 50 minimālajām mēnešalgām, atņemot tiesības uz zināmu nodarbošanos uz laiku līdz pieciem gadiem vai bez tā.

R.Apsītis ir pārliecināts, ka birojs neko nav pārkāpis. A.Dāce pati savulaik parakstījusi dokumentu, ka darba dators tiek izmantots tikai darba vajadzībām, šodien uzsver tiesībsargs.


(papildināta ar priekšpēdējo rindkopu)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas