Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - Kučinskis vairs nevadīs TP Saeimas frakciju

Tautas partijas (TP) valde pirmdien nolēma mainīt Saeimas frakcijas vadītāju un šim amatam virzīt Vinetu Muižnieci. Pirmdien valdes sēdē par atkāpšanos ir paziņojis arī TP ģenerālsekretārs Aivars Tiesnesis.

Atkāpšanās no Tautas partijas frakcijas vadītāja amata ir pārdomāts lēmums, Dienai sacīja M.Kučinskis, kurš frakciju vadīja jau trešo gadu.

«Ir jūtams, ka Tautas partijas biedri gaida savādāku pozīciju, bet es pēc būtības esmu demokrātiska stila piekritējs,» teica M.Kučinskis, pamatojot savu lēmumu. To esot arī stimulējusi Jaunā laika rīcība, nepildot iepriekšējās norunas, kuras viņš neatklāja.

Jau rakstīts, ka Tautas partijas seminārā, kas jūlija vidū notika ārpus Rīgas ar mērķi izvērtēt partijas darbību, daļa vecbiedru uzskatīja, ka Tautas partijai jākļūst agresīvākai, kāda tā agrāk ir bijusi un kādu to vēloties redzēt Tautas partijas vēlētāji. Tā arī uzskatīja bijušais TP priekšsēdētājs Aigars Kalvītis.

«Tautas partijai jāspēj sisties par savu lietu,» vēl nesen teica arī TP līderis Mareks Segliņš, savukārt M.Kučinskis, to komentējot, toreiz sacīja, ka vajag nevis sities, bet sagatavot skaidru rīcības plānu.

Tautas partijas Saeimas deputāts Jānis Lagzdiņš uzskata, ka Māris Kučinskis, kurš, viņaprāt, ir viens no nedaudzajiem TP biedriem, kas vēl ir saglabājis sabiedrības uzticību, «aiz laba prāta nav atkāpies».

J.Lagzdiņš pieļauj, ka TP vecbiedri, kuri M.Kučinskim savulaik pārmetuši mīkstčaulību un pakļaušannos Jaunajam laikam, varētu būt piespieduši viņu atkāpties. Tādā gadījumā varot prognozēt, ka starp TP valdi un Saeimas frakciju var izveidoties konflikts, uzskata J.Lagzdiņš, jo frakcijā M.Kučinskim ir liels atbalsts.

Vēl J.Lagzdiņš izteica nožēlu, ka ir veikts vēl viens gājiens, lai Tautas partiju iznīcinātu.

Pirmdien valdes sēdē par atkāpšanos ir paziņojis arī TP ģenerālsekretārs Aivars Tiesnesis. TP preses sekretārs Arno Pjatkins aģentūru LETA informējis, ka par jauno TP ģenerālsekretāri kļūs Ramona Pitana, kas jau agrāk ir pildījusi TP ģenerālsekretāres un Centrālā biroja vadītājas amatu.

Nākamajā pirmdienā Tautas partijas frakcijas sēdē par priekšsēdētāju visticamāk tiks ievēlēta Vineta Muižniece, kura jau vada Saeimas Juridisko komisiju un ir Saeimas priekšsēdētāja biedre.

Māris Kučinskis pēc triju gadu darbības šajā amatā vairāk pievērsīšoties deputāta tiešajiem pienākumiem un Nacionālās drošības komisijas vadībai, aģentūrai BNS pastāstīja TP priekšsēdētājs Mareks Segliņš.

Valde izvirzījusi V.Muižnieces kandidatūru, un par to būs jābalso frakcijai. M.Segliņš norādīja, ka V.Muižniece ir pieredzējusi politiķe, kas prot argumentēti izteikties un aizstāvēt savu viedokli un būtu piemērota šim postenim.

TP Saeimas frakcijā ir 21 deputāts.

(papildināta ar J.Lagzdiņa teikto)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Tautas partija, vērtējot kļūdas, atzīst pakļaušanos JL

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas