Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - Kursīte pieprasa NRA atsaukt nepatiesu informāciju

Partijas Pilsoniskā savienība (PS) Saeimas frakcija pieprasījusi Neatkarīgajai Rīta Avīzei atsaukt nepatieso informāciju par to, ka frakcijas deputāte Janīna Kursīte-Pakule it kā neesot apmeklējusi komisiju sēdes, bet saņēmusi par to algu, informē PS preses sekretāre Dace Balode.PS Saeimas frakcija norāda, ka neviens deputāts, arī deputāte J.

Kursīte-Pakule, nesaņem «algu par neapmeklētām komisiju sēdēm». Deputāts saņem pamatalgu par savu darbu, kas neaprobežojas tikai ar komisijas sēžu apmeklēšanu. Par komisiju sēdēm deputāts saņem piemaksu pie pamatalgas, taču tikai tādā gadījumā, ja ir tās reāli apmeklējis un ir parakstījies uz veidlapas, kas vēlāk tiek iesniegta grāmatvedībā. Par šo kārtību jebkurš varot pārliecināties Saeimas grāmatvedībā.

Neatkarīgā 5.janvārī rakstīja, ka Saeimas deputātiem joprojām maksā arī par tām sēdēm, kas netiek apmeklētas. Vairāki deputāti nav apmeklējuši sēdes mēnešiem ilgi, par to saņemot atalgojumu.

Iepriekš tika ziņots, ka deputāta Viktora Ščerbatiha (ZZS) pusgadu ilgā nepiedalīšanās Saeimas darbā, par to saņemot algu un kompensācijas, bijis izņēmuma gadījums, jo viņam esot bijis jātrenējas pasaules čempionātam. Taču, analizējot 2009. gada tautas kalpu atalgojuma un kompensāciju datus, laikraksts pārliecinājās, ka tā vis nav.

Izrādās, ka saņemot algu un kompensācijas, likumdošanas darbā komisijās, piemēram, martā vispār nepiedalījās Artis Pabriks (SCP), jūlijā – Inese Šlesere (LPP/LC), Anta Rugāte (TP), Janīna Kursīte-Pakule (PS), Uldis Grava (JL), rakstīja NRA. Savukārt tagadējais Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC), kurš līdz vēlēšanām bija Saeimas deputāts, saspringtajā priekšvēlēšanu periodā komisiju darbā nepiedalījās divus mēnešus pirms vēlēšanām. Taču algu, kas tobrīd vēl bija 1047 lati, kā arī kompensācijas N. Ušakovs turpināja saņemt. Arī tajos mēnešos 2009. gada pavasarī, kad viņš uz sēdēm ieradās, tas nebija biežāk par divām trim reizēm mēnesī.

Galvenais darbs ar jauniem likumprojektiem notiek Saeimas komisijās, par kuru apmeklējumu deputātiem atsevišķi piemaksā pamatalgai (šobrīd 986 lati, līdz 2009. gada jūlijam – 1047 lati) – 18 latu par katru sēdi.

Pamatojumu tam, kāpēc par komisiju sēžu apmeklējumu, kurās pamatā notiek likumdošanas darbs, tautas kalpiem kā ievēlētiem likumdevēja pārstāvjiem vēl jāpiemaksā, deputāti meklē disciplīnas nodrošināšanā. Proti, ne viens vien deputāts laikrakstam izteicies, ka pretējā gadījumā parlamentārieši komisijas sēdes vienkārši neapmeklēšot, bet tas nozīmēs, ka nebūs iespējams pieņemt lēmumus, jo to var darīt tikai balsojot un sēdē esot nepieciešams kvorums.

(papildināta ar pirmajām 2 rindkopām un J.Kursītes vēstuli NRA redaktorei)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

JANĪNAS KURSĪTES VĒSTULE NRA

Vēstuli varat lasīt šeit.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas