Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 7. jūlijs
Maruta, Alda

papildināta - Lidostā "Rīga" savulaik maksāts pat pāri par 20 000 latu vienam darbiniekam

Kaut gan 2009. gada nogalē lidostas _Rīga _darbiniekiem atalgojums ir krietni apcirpts, atskaites punkts ir visai iespaidīgs - 2008. gada jūlijā bijuši darbinieki, kuri saņēmuši ap 20 000 latu, liecina 4. Atmodas tautas armijas publicētie dati no Valsts ieņēmumu dienesta Elektroniskās deklarēšanas sistēmas. Šobrīd šiem darbiniekiem gan atalgojums sarucis un vidēji ir ap diviem tūkstošiem latu.

Publicētie dati par atalgojumu lidostā Rīga liecina, ka atbilstoši valdības lēmumiem, algas pērn samazinātas divas reizes - pavasarī un jūlijā. Tomēr lidostas atalgojuma fonds būtiski samazinājies vien pērnā gada jūlijā, pirms tam tas vēl joprojām turpināja pieaugt, sasniedzot gandrīz miljonu latu. Pēdējie dati publicēti par novembri, tad gandrīz 1 200 darbiniekiem atvēlēti aptuveni 730 000 latu.

Vislielākais vienā mēnesī izmaksātais atalgojums fiksēts 2008. gada jūlijā, kad kādai personai izmaksāti ap 22 800 latu. Šī persona vēl joprojām strādā lidostā un novembrī saņēma vislielāko atalgojumu - 2835 latus. Lidostas Rīga valdes priekšsēdētājs kopš 2007. gada ir Krišjānis Peters. Arī dažām citām personām 2008. gada jūlijs bijis ienākumiem bagāts mēnesis - kāds saņēmis 19 200 latus, arī šī persona turpinājusi strādāt lidostā, pērn pēdējo pusgadu saņemot vidēji pāri par 2 000 latu. Virs 10 000 latu saņēmuši vēl četri lidostas darbinieki. Pērn gan lidosta šādu darbinieku stimulēšanu nav atļāvusies.

Pēdējie aktuālie dati par lidostas atalgojumi ir par 2009. gada novembri. Atalgojums pāri par 100 personām gan ir virs tūkstoša latiem, salīdzinoši daudziem tas vēl joprojām ir virs diviem tūkstošiem.

Visas algas, kas tika maksātas un tiek maksātas lidostas Rīga valdes locekļiem bija un ir atbilstošas Ministru kabineta noteikumiem un likumam, Db.lv norāda lidostas pārstāvji. "Ja izmaksātās summas atsevišķos mēnešos atšķiras, tas nozīmē, ka bija izmaksātas prēmijas, vai arī darba attiecības ar kādu no darbiniekiem pārtrauktas, un viņam izmaksāta kompensācija," teic lidostas pārstāvis Mārtiņš Langrāts, piebilstot, ka arī šobrīd lidosta ir izpildījusi visas prasības un samazinājusi atalgojumu atbilstoši likumā noteiktajam.

(pievienots lidostas komentārs pēdējā rindkopā)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas