Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

papildināta - LTV darbinieki publiskā vēstulē asi kritizē vadību

Latvijas Televīzijas (LTV) vadības darbs izpelnījies arī pašas televīzijas darbinieku kritiku. LTV darbinieku arodbiedrība atklātā vēstulē pauž bažas par būtisku kritumu LTV reitingos un uzņēmuma pārvaldībā, lūdzot Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi (NEPLP) un atbildīgo Saeimas komisiju izvērtēt LTV vadības darbu, kā arī lūdzot Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) un Valsts kontroli pievērst uzmanību LTV notiekošajiem procesiem.

LTV darbinieku arodbiedrība vēstulē kritizē vadību par priekšvēlēšanu diskusiju raidījumiem. Jau vēstīts, ka sākotnēji LTV negrasījās rīkot priekšvēlēšanu debates, un, kā uzsvērts vēstulē, vēlāk priekšvēlēšanu diskusiju raidījumi sagatavoti "lielā steigā un ārkārtīgi neprofesionāli", taču atbildība par neveiksmēm esot novelta uz raidījumu vadītājiem.

"Veidojot priekšvēlēšanu diskusiju raidījumus, netika ņemts vērā raidījumos iesaistīto radošo cilvēku viedoklis, bet tika uzspiesta kanāla vadības plašāk neizdiskutētā koncepcija. Uzskatām, ka šajā un citos gadījumos reitingu kritums ir tieši saistīts ar vadības nespēju organizēt kvalitatīvu darbu," teikts vēstulē.

Diena jau rakstījusi gan par LTV reitingiem, kas pēdējos gados būtiski samazinājušies, un par to bažas pauž arī paši darbinieki.

Diena vēstījusi arī par aizdomīgajiem līgumiem ar uzņēmumu Reklāmas aģentūra Persona, kam tika pārdotas ekskuzīvas tiesības tirgot reklāmas pasaules čempionāta futbolā, kā arī hokeja klubu Rīgas Dinamo un Rīga spēļu translācijās. Līgums, kas attiecas uz reklāmu hokeja spēļu translācijās pēc KNAB iesaistīšanās tika lauzts, tomēr KNAB vērsās pie NEPLP norādot, ka biroja ieskatā pārkāpts likums. Uz neskaidrībām ap šo līgumu vērš uzmanību arī LTV darbinieki, kuri uzsver, ka bažas radot arī pēdējā gada laikā izdarīto iepirkumu konkursa rezultāti. LTV vadītājs Edgars Kots medijiem uzsvēris, ka valsts nauda KHL spēļu translāciju nodrošināšanai netiks tērēta, taču arodbiedrības pārstāvji akcentē, ka, tiekoties ar arodbiedrības valdi, E.Kots gan esot pieļāvis, ka KHL translācijām trūkstošo naudu, ja to neizdosies nosegt ar reklāmas ieņēmumiem, varētu piesaistīt arī no nacionālā pasūtījuma budžeta.

Šī ir jau otrā reize šogad, kad LTV arodbiedrība uzrakstījusi kritisku vēstuli par E.Kotu. Gada sākumā arodbiedrība jau nosūtījusi vēstuli LTV vadībai un NEPLP, paužot bažas par LTV vadības stilu. "Finanšu krīzes apstākļos veiktās reformas LTV iekšienē nenotiek pēc būtības, bet tiek īstenotas uz televīzijas galvenā pamata — televīzijas programmas rēķina, padarot radošo darbu televīzijā arvien smagāk veicamu, radot tiešus draudus raidījumu kvalitātei un vairojot emocionālo spriedzi kolektīvā," toreiz tika teikts vēstulē. Tagad darbinieki uzsver, ka "diemžēl NEPLP neuzskatīja par nepieciešamu pat atbildēt". 

Ziņu, informatīvo un analītisko raidījumu darbinieku arodbiedrības, kurā arī ietilpst virkne LTV darbinieku, priekšēde Odita Krenberga pieļauj, ka arī šīs arodbiedrības biedri piekrīt vēstulē teiktajam, tomēr esot apšaubāma šādas vēstules jēga. Šādu televīziju nav izveidojusi tikai LTV pašreizējā vadība, jo lielā mērā par to ir atbildīgs šī Saeimas sasaukuma vairākums, ievēlot tādu NEPLP sastāvu, kāds tas ir tagad, uzskata O. Krenberga. Viņa pieļauj, ka šie politiķi vēlas, lai LTV būtu vāja, tāpēc LTV vadības darbs drīzāk pelnījis viņu uzslavas. Lai kaut kas patiesi mainītos sabiedriskajā televīzijā, esot jāvēršas nevis pret LTV vadību, bet pret NEPLP, norāda O. Krenberga.

Savukārt NEPLP vadītājs Ābrams Kleckins neredz pamata izvērtēt LTV arodbiedrības vēstuli, kurā pausta kritika par televīzijas vadību, kā arī LTV vadītāja Edgara Kota atbilstību amatam.

«Tur [vēstulē] nav ko skatīties, tie ir tikai apgalvojumi, bet nekādu faktu.. Visā tajā tekstā ir tikai viens fakts, kas neatbilst patiesībai, jo Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) savu paziņojumu [saistībā ar hokeja reklāmu] vakar atsauca," aģentūrai BNS pastāstīja Kleckins. NEPLP vadītājs gan pieļāva, ka nākamnedēļ vēstuli varētu izvērtēt padomes sēdē, šonedēļ to nav iespējams izdarīt, jo nav iespējams nodrošināt padomes kvorumu.

Savukārt uz jautājumu, vai NEPLP plāno izvērtēt Kota atbilstību amatam, Kleckins atbildēja: "Kāpēc? Ja es jūsu priekšniekam nosūtītu vēstuli, kurā paustu neapmierinātību par jūsu darbu, priekšnieks jūs atlaistu?"

Arī LTV reitingu kritums, viņaprāt, nav pamats, lai izvērtētu sabiedriskā medija vadības darbu. Turklāt Kleckins neuzticas pētījumu aģentūras TNS datiem par televīziju reitingiem. "Paļauties tikai uz TNS?" retoriski vaicāja padomes vadītājs, piebilstot, ka NEPLP pati meklēšot veidus, kā noskaidrot televīzijas reitingus.

(pievienotas pēdējās piecas ridkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas