Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - LVRTC šefs Dripe pretojas aizturēšanai par maluzvejniecību

Aizdomās par maluzvejniecību Braslas upē pirmdienas vakarā aizturēts VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētājs Lauris Dripe, kurš arī izrādījis pretestību Valsts vides dienesta (VVD) pilnvarotajām personām, mēginot uzrīdīt tām suni, bet pēc tam bēgot savainojies.

To _Dienai _pastāstīja biedrības “Mēs zivīm” valdes priekšsēdētājs Juris Valainis, kurš pats piedalījās reidā. Šobrīd bijušais satiksmes ministra Aināra Šlesera (LPP/LC) padomnieks joprojām atrodas Cēsu slimnīcas traumatoloģijas nodaļā, noskaidroja _Diena_. LVRTC _Dienai _pastāstīja, ka L.Dripe vēl vakar bijis darbā, bet tagad līdz ceturtdienai nebūšot, jo esot apslimis.Kā _Dienai _apstiprināja VVD Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes Valmieras sektora vecākais inspektors Uldis Lencbergs, vakar viņu izsauca “Mēs zivīm” pārstāvji, kuri aizturēja divus vīriešus — Lauri D. un Ēriku K. — par neatļautu zivju ķeršanu lieguma laikā dabas parka teritorijā. Vīrieši lejpus Braslas HES bija noķēruši trīs nārstojošās taimiņu mātītes ar visiem ikriem. Lauris D. tika nogādāts Cēsu slimnīcā, jo sūdzējies par sāpēm ribās.

L.Dripe ar īsziņu starpniecību Dienai norādīja, ka publiski izskanējušās ziņas par šo incidentu “90 procenti ir muļķības”. “Es neesmu aizturēts, mani piekāva un atveda uz slimnīcu, sašauts kaimiņu suņuks,” atrakstīja LVRTC šefs. Plašākus komentārus viņš solīja sniegt vēlāk, jo šobrīd smagā stāvoklī esot slimnīcā. L.Dripe apgalvo, ka ticis piekauts pie savas lauku mājas, un pieļauj: “Laikam kādam patraucēju, bet sita mani.”

Šodien U.Lencbergs Cēsu policijas pārvaldē uzrakstījis iesniegumu par kriminālprocesa uzsākšanu pēc Krimināllikuma 110.panta otrās daļas — par patvaļīgu zivju ķeršanu vai citādu zivju vai ūdensdzīvnieku iegūšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai ja tā izdarīta valsts īpaši aizsargājamā dabas teritorijā vai objektā, vai ja ar to radīts būtisks kaitējums. KL paredzēts, ka par šo nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz 40 minimālajām mēnešalgām.

Savukārt Jaunā laika Saeimas frakcija izplatīja aicinājumu A.Šleseram izvērtēt L.Dripes, kurš darbojas arī vairāku valsts uzņēmumu padomēs, atbilstību ieņemamajam amatam. Šāds likuma pārkāpums, par ko ierosināts kriminālprocess, nav savienojams ar augstas valsts amatpersonas statusu, uzskata JL, aicinot A.Šleseru uz izmeklēšanas laiku atstādināt L.Dripi no amata.


(papildināta ar 3. rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas